Volleyballes op school

Algemeen Sport

In de periode 1 september t/m 7 september bezoekt een team van Salvotrainers de basisscholen in Maartensdijk. Tijdens de gymlessen maakt de basisschooljeugd spelenderwijs kennis met volleybal. Dit gebeurt vooral door de oefeningen in spelvormen aan te bieden en de jeugd zo veel mogelijk met de bal te laten spelen. Door op meerdere kleinere veldjes te oefenen komen de kinderen veelvuldig aan spelen toe en staan ze vrijwel niet stil.

Open trainingsavond
Op dinsdag 8 september is deze jeugd uitgenodigd op een open training. Salvo organiseert voor de schooljeugd en overige jeugd in Maartensdijk een volleybaltraining als vervolg op de trainingen en oefeningen die op de schoollessen zijn gedaan. Zo maken de kinderen kennis met volleybal zoals het bij Salvo wordt gespeeld.

De training vindt plaats van 18.00 tot 19.00 uur in sporthal De Vierstee in Maartensdijk. Na afloop van de trainingen krijgen alle deelnemende kinderen een sportdrankje uitgereikt. Tijdens en na de training zijn er Salvoleden aanwezig om mogelijke vragen te beantwoorden. Er zijn ruimschoots mogelijkheden om kinderen in teams te plaatsen.