Oldtimerdag op de Biltse Dorpsstraat.
Oldtimerdag op de Biltse Dorpsstraat.

Marktdag is meer dan vrijetijdsbraderie en rommelmarkt

Algemeen

De Marktdag De Bilt is een evenement met veel activiteiten en vindt altijd plaats op de tweede zaterdag in september. Dit jaar is de Markt- en Oldtimerdag op zaterdag 12 september vanaf 10.00 uur op en in de omgeving van het terrein rondom de Biltse Dorpsstraat.

Op deze dag wordt  een scala van activiteiten georganiseerd, zoals een Rommelmarkt, de verkoop van tweedehands boeken en kleding, een Oldtimerdag op de Dorpsstraat, diverse optredens van Sgt. Wilson's Army Show, een Vrijetijdsbraderie op de Dorpsstraat, diverse optredens van clubs en verenigingen, het beklimmen van de toren van de Dorpskerk en het meerijden met Bus27. Dit is slechts een summiere opsomming, want er is natuurlijk veel meer: Kidsworld 70, verkoop van oliebollen, bloemen, fruit, en een bezoek aan camping Het Oude Dorp. Er zijn meer dan 140 kramen opgesteld. Het is mogelijk om als passagier van Bus27 mee te rijden met de Herbieroute op 12 september.  De 4de Vrijetijdsbraderie (als onderdeel van de Marktdag) kent met ruim 140 kramen een mooi gevarieerd aanbod.

Er is voldoende parkeergelegenheid bij de Grontmij, De Holle Bilt 22; fietsers kunnen parkeren in de Burg. de Withstraat.