In het oude schoolgebouw aan de Jasmijnstraat in De Bilt vinden de laatste tijd steeds vaker verrassende optredens en workshops plaats.
In het oude schoolgebouw aan de Jasmijnstraat in De Bilt vinden de laatste tijd steeds vaker verrassende optredens en workshops plaats.

Figaro in De Bilt

Algemeen Kunst & Cultuur

Afgelopen vrijdag genoot een klein groepje aanwezigen in De Bilt van een geweldig mooie operavoorstelling. Bold Opera On the Move (B.O.O.M), een groep net afgestudeerde operaprofessionals, speelde 'Le nozze di Figaro' van Mozart.

Het werd een bijzondere belevenis, ook voor wie normaal gesproken niet zo bekend is met opera: prachtige zang met een ijzersterke pianobegeleiding. De voorstelling werd uitgevoerd zonder boventiteling, maar af en toe stapten de zangers even 'uit de scène' om in het Nederlands het verhaal te becommentariëren. B.O.O.M! wil bestaande, populaire opera's inkorten tot 60 tot 80 minuten en ze in een kleine bezetting uitvoeren, niet alleen in theaters en concertzalen, maar ook in huiskamers, scholen, bejaardenhuizen, kerken en diverse buitenlocaties.

Jasmijnstraat
Ditmaal was de plaats van handeling het Weeshuis van de Kunst, het best bewaarde culturele geheim van De Bilt. In het oude schoolgebouw aan de Jasmijnstraat in De Bilt vinden de laatste tijd steeds vaker verrassende optredens en workshops plaats.

Op donderdag17 september bijvoorbeeld is er een theaterworkshop met de bekende acteur Helmert Woudenberg en voor de dag daarop staat een optreden gepland van Arno Adams, een gewaardeerde vertolker van liedjes in het Limburgse dialect. Zijn autobiografisch repertoire is geïnspireerd door Jacques Brel, John Lee Hooker en Paolo Conte. Meer informatie over de diverse activiteiten is te vinden op www.hetweeshuisvandekunst.nl.
(Henk Zandvliet)