Naast de kunstmarkt is er aandacht voor muziek, straattheater, poëzie, film, cabaret, dans en vermaak.
Naast de kunstmarkt is er aandacht voor muziek, straattheater, poëzie, film, cabaret, dans en vermaak.

De wereld aan je voeten op de Kunstmarkt De Bilt

Algemeen Kunst & Cultuur

Stap in de voetsporen van Walking Boetz, ofwel de globetrotter en baron Jean Jacques van Boetzelaer en maak een reis rond de wereld op de Kunstmarkt De Bilt. Bezoekers kunnen in het Biltse Van Boetzelaerpark weer twee dagen lang genieten van een zeer breed programma.

Waan je in Afrika, als je je door Djembe Amare laat meevoeren naar het dorp waar zijn familie vandaan komt. Vlieg mee op het tapijt van Hassan de marktkoopman naar Madame Lola die je vertelt wat de toekomst voor je in petto heeft. Overal in het park klinkt muziek uit alle continenten. Volg de muziek en ontdek de 90 kunstenaars, die kleur geven aan het lommerrijke park.

Op zaterdag 12 september om 12.00 uur verovert Walking Boetz opnieuw de wereld en geeft hij de aftrap voor de vijftiende Kunstmarkt De Bilt. Samen met diverse vormen van straattheater, een prachtige line-up van acht bands, veel kunst en talloze workshops belooft het weer een geweldig festival te worden.

Ook culinair kun je een wereldreis maken, met Italiaanse specialiteiten, smaaksensaties uit Thailand en uit Marokko, lekkernijen uit Suriname en natuurlijk de crêpes de Paris.  Geniet daarvan op het gezellige terras, waarnaast als ieder jaar de zweefmolen weer rondzwiert. Populair bij de kinderen zijn ook de waterballen, inmiddels een vast gegeven. Maar ook voor hen is er op cultureel gebied van alles te doen. Bijvoorbeeld een kunstobject maken, of als luchtacrobaat bewegen in de mooiste figuren.

Rolf Weijburg is de kunstenaar van het jaar. In opdracht van Kunstmarkt De Bilt maakte hij  een prachtige kleurenets die het dragende beeld is geworden voor deze editie van de kunstmarkt. De kleurenets is te koop via de website van de Kunstmarkt.

Op vrijdagmiddag 11 september zwaaien om 17.00 uur de poorten van het Van Boetzelaerpark open voor de bandjesavond Boetz Beatz. bands. Zie www.kunstmarktdebilt.nl   
(Rick van Westerop)