Afbeelding

Nieuwe subsidieronde Ondernemersfonds

Algemeen Zakelijk

Van 1 september tot 24 september kan er weer bij het Ondernemersfonds De Bilt subsidie worden aangevraagd voor generieke projecten ter bevordering van de lokale economie in de gemeente De Bilt.

Sinds de start van het ondernemersfonds in 2013 zijn meerdere projecten ingediend die in aanmerking zijn gekomen voor een subsidie. Zo zijn in 2014 en begin 2015 de aanvragen Platform Duurzaam De Bilt.nu, onderzoek naar mobiele telefonische bereikbaarheid Berg en Bosch terrein, het programma Beng voor bedrijven en instellingen en het project Werkprikkels goedgekeurd.

Het Ondernemersfonds.
Het Ondernemersfonds De Bilt subsidieert generieke projecten, die aantoonbaar economisch effect sorteren op de lokale economie en die voor een collectief van ondernemers van belang zijn. Daarnaast zoeken zij ook projecten die bijdragen aan het optimaliseren van faciliteiten ten behoeve van meerdere ondernemers in de gemeente De Bilt.

BOF en Gemeente
Het fonds is door de Biltse Ondernemers Federatie (BOF) opgericht in 2012 in nauwe samenwerking met de gemeente De Bilt. Hierbij heeft de gemeente De Bilt voor een periode van 3 jaar 50.000 euro per jaar ter beschikking gesteld ter bevordering van de lokale economie. Het bestuur van het Ondernemersfonds beoordeelt de ingediende projecten en ziet toe op de verdeling van de gelden ten behoeve van de financiering van de generieke activiteiten in de zes kernen van de gemeente De Bilt. Voor meer informatie en aanvraagformulier: www.ondernemersfondsdebilt.nl      
(Hans Zwarts, voorzitter)