?Het eerste bramentaartje in het 'land van herkomst'op de Zorgboerderij.
?Het eerste bramentaartje in het 'land van herkomst'op de Zorgboerderij.

Bramentaart bij Bakker Bos

Algemeen Algemeen

Deze week is er bij Bakker Bos in Maartensdijk een zeer speciaal bramentaartje, gemaakt met bramen van Zorgboerderij Nieuw Toutenburg in de aanbieding.

Vrijdag 28 augustus ging banketbakker Matthie Simons naar de Zorgboerderij om een eerste taartje tussen de bramenstruiken aan te bieden. De taartjes zijn ook bij de Zorgboerderij verkrijgbaar.

Grote oogst
Van eind augustus tot begin oktober is het bramentijd. Bramen uit eigen tuin besparen een zoektocht naar wilde bramen. Feitelijk is het meeste werk het snoeien, opbinden en het plukken. Bramen kunnen groeien aan een muur of in de vorm van een haag/snoer op een zonnige plaats. Indien de planten goed worden gesnoeid kun je op een relatief klein oppervlak een zeer grote oogst verkrijgen.

Bramen
Bij zorgboerderij Nieuw Toutenburg in Maartensdijk biedt men kleinschalige dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking of psychische problemen, waarbij huiselijkheid en gezelligheid voorop staan. Er is een breed scala aan mogelijkheden, met name gericht op groenteteelt, teelt van zacht fruit en veehouderij. Rond de overgang van augustus in september zijn ook bij deze zorgboerderij veel plukbare bramen te vinden. Bramen moeten pas geplukt worden als ze bijna van de struik vallen.
[HvdB]