Albert Blauwendraat is altijd met plezier aan het werk.
Albert Blauwendraat is altijd met plezier aan het werk.

Precisiewerk met passie

Algemeen Zakelijk

Onder de rook van Utrecht aan de rand van Groenekan is sinds 1993 Meubelmakerij Blauwendraat gevestigd. In de ruime en goed geoutilleerde  werkplaats wordt met ouderwets handwerk en de meest moderne productiemiddelen veelzijdig en uniek meubelmaatwerk gemaakt dat voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.

Grondlegger van de meubelmakerij is Albert Blauwendraat die op heel jonge leeftijd al precies wist dat hij later meubelmaker wilde worden. Hij volgde een opleiding en studeerde door voor patroonmeubelmaker. Sinds 1993 maakt hij naam vanuit zijn eigen werkplaats op het gebied van meubelmaatwerk en interieurbouw.

De veelzijdigheid en het precisiewerk maakt Blauwendraat tot een prettige partner op het gebied van interieurbouw. Het exact van tekening kunnen werken is een prettige eigenschap, maar net zo prettig is het oplossend vermogen als de situatie daarom vraagt. De voorbereidingen van een interieur worden dikwijls in de werkplaats getroffen. Het passend maken, gebeurt toch echt op de werkvloer. In samenwerking met de opdrachtgever ontstaat uiteindelijk precies de gewenste sfeer in ontmoetingsruimte, kantoor of winkel. Albert: 'Mijn vak blijft heerlijk ambachtswerk, ondanks de steeds vergaande automatisering in mijn vak. Maar de machines nemen mijn werk niet over, ze nemen me juist werk uit handen. Ze zijn goed in het uitvoeren van repeterende handelingen en doen dat niet alleen sneller, maar ook nog zonder klagen. Het is een prachtig vak maar zonder de machines zou het werkelijk onbetaalbaar worden.'

Om aan de hoge kwaliteitseisen te kunnen voldoen investeert Albert regelmatig in nieuwe machines. Ook de afgelopen jaren wist hij, ondanks de 'crisis', mee te gaan met de digitale technieken en schafte o.a. een CNC-frees aan. In afwachting van toestemming tot uitbreiding van de benodigde 83 m2 werkruimte staat een digitaal zaagcentrum hoog op het verlanglijstje.

De ruime werkplaats aan de Nieuwe Weteringseweg ligt net buiten Utrecht en dicht bij de A27 in een inspirerende groene omgeving. Ruimte genoeg ook om enorme boomstammen op te slaan, die ter plekke gezaagd worden voor verdere verwerking. 'De diversiteit van het werk maakt het tot een heerlijk beroep', meldt Blauwendraat tot slot.