v.l.n.r. Arie-Jan Ditewig (Kiwanis Bilthoven), Frans van der Avert (Kiwanis Nederland), Willibrord van Beek (Commissaris van de Koning Utrecht), Matthijs van der Beek (ZonnaCare), Jan Peter Balkenende (deelnemer Gijs van Lennep Legend) en Annemieke Bernard (ZonnaCare).
v.l.n.r. Arie-Jan Ditewig (Kiwanis Bilthoven), Frans van der Avert (Kiwanis Nederland), Willibrord van Beek (Commissaris van de Koning Utrecht), Matthijs van der Beek (ZonnaCare), Jan Peter Balkenende (deelnemer Gijs van Lennep Legend) en Annemieke Bernard (ZonnaCare).

Kiwanis Bilthoven zorgt voor nieuwe rolstoelbus

Algemeen Algemeen

Zondag 23 augustus werd de eerste lustrumeditie van de 'Gijs van Lennep Legend' gehouden; een initiatief van autosportlegende Gijs van Lennep. Na afloop werd op het terrein van De Grontmij door Kiwanis Bilthoven een nieuwe aangepaste rolstoelbus aangeboden aan Kinderhospice ZonnaCare uit Den Dolder.

door Henk van de Bunt

Kiwanis is een wereldwijde vrijwilligersorganisatie, verenigd in lokale serviceclubs, die zich inzet voor de medemens en in het bijzonder voor kinderen. Op vele manieren proberen deze clubs met vrijwilligers bij te dragen aan het welzijn en de ontwikkeling van kinderen. Job Olij van Kiwanisclub Bilthoven: 'Kiwanis Club Bilthoven komt dit jaar in actie voor Kinderhospice ZonnaCare. In dit Kinderhospice te Den Dolder verblijven zorg-intensieve kinderen. Ieder ziek kind heeft specifieke voorzieningen en aanpassingen nodig. De kinderen worden thuis opgehaald met een daarvoor aangepaste bus en ontvangen onderweg medische begeleiding. De complexiteit van hun zorg stelt hoge eisen aan de volledig aangepaste maar inmiddels verouderde rolstoelbus uit 1997. Dit jaar willen we bij de Gijs van Lennep Legend eens niet de nadruk op het vehikel (Gijs van Lennep Legend ) leggen, maar op het resultaat dat deze rally heeft opgeleverd: 63.000 euro is er bij elkaar gespaard voor deze speciale bus'.

ZonnaCare
Gespecialiseerd kinderverpleegkundige Annemieke Bernard en muziektherapeut Matthijs van der Beek zijn samen het kinderhospice ZonnaCare gestart. De AWBZ-erkende instelling is voor zo'n 15 gezinnen met een meervoudig gehandicapt kind inmiddels het vaste adres. In ZonnaCare (in Den Dolder) kunnen maximaal drie kinderen logeren. De doelgroep bestaat uit zorg-intensieve kinderen van 0-18 jaar. In de praktijk wordt ZonnaCare door een gevarieerde groep kinderen bezocht. Vanuit de ervaring die Annemieke als zzp'er opdeed, is ook het aanbod ontstaan om het vervoer van en naar ZonnaCare door ZonnaCare zelf te laten verzorgen. Annemieke: 'Bijna iedere ouder maakt daar gebruik van. Het ontlast hen van de ritten. Sommige kinderen komen van ver. Dan is het prettig voor de ouders om dit vervoer te kunnen uitbesteden. Daarom heeft ZonnaCare een eigen bus'.