Onder begeleiding maken de kinderen kennis met tennis.
Onder begeleiding maken de kinderen kennis met tennis.

Tennisclinics op Maertensplein

Algemeen Sport

Zaterdag 22 augustus organiseerde Tennisvereniging Tautenburg uit Maartensdijk een gezellig tennisevenement voor jongeren op het Maertensplein.
Vanaf 10.00 uur konden zij deelnemen aan diverse activiteiten, zoals tennisclinics, leuke spelletjes, wedstrijdjes en kon worden genoten van profdemonstraties. Niet alleen bedoeld voor de jeugd van TV Tautenburg, maar vooral ook om niet-tennissers kennis te laten maken de mooie tennissport.

door Walter Eijndhoven

Nieuwe leden
Het weer deed in elk geval zijn best om er een topdag van te maken. Dat was ook te merken aan het aantal kinderen dat meedeed. Jan Hoppenbrouwer, voorzitter van TV Tautenburg: 'Maar liefst 60 kinderen hadden zich ingeschreven voor de diverse clinics, waar ik heel erg blij mee ben. Want wat is er leuker dan de jeugd lekker te zien sporten? En wat nog leuker is, ongeveer 25 tot 30 niet-tennissende jongeren deden mee met de clinics. Wie weet houden wij hieraan een aantal nieuwe leden over'.

Fedde
Natuurlijk zijn de clinics wel vaker georganiseerd door de tennisvereniging, maar meestal op de club zelf. Dit jaar echter kon, dankzij een gift van de Biltse Sportfederatie, de tennissport op een andere manier naar voren worden gebracht. Warner Harmsen, bestuurslid en voorzitter van de Technische Commissie: 'Mijn zoontje Fedde (bijna 4 jaar) gaat dit jaar voor het eerst op tennisles. En volgens mij heeft hij er ontzettend veel zin in. Naast een voetbal mag hij van ons ook op een individuele sport. Ik ben dus erg blij dat hij, net als zijn ouders, voor tennis heeft gekozen'.

Ledenaantal
Dankzij de crisis heeft elke sportvereniging last van een dalend ledenaantal. Binnen de tennissport is dat niet anders. Hoppenbrouwer: 'Daarom willen wij onze actie nog voortzetten met meerdere clinics. Op 2 september, 9 september en 16 september is iedereen welkom op TV Tautenburg aan de Dierenriem 6A in Maartensdijk, van 13.30 uur en 14.30 uur'. Meer informatie over de tennisvereniging kunt u vinden op www.tautenburg.nl

Drukte bij het aanmeldpunt.