Sinds november vorig jaar is er een brug, die de wijk Overvecht verbindt met het Gagelbos en het Noorderpark. (foto R. van Vliet).
Sinds november vorig jaar is er een brug, die de wijk Overvecht verbindt met het Gagelbos en het Noorderpark. (foto R. van Vliet).

Over de Brug Festival in Gagelbos

Algemeen Kunst & Cultuur

Op zaterdag 22 augustus van 13.30 tot 17.00 organiseren Utrecht Natuurlijk, Gagelsteede, Wijk&co., IJsclub Siberia en Staatsbosbeheer een klein festival in het Gagelbos. Toegang is gratis.

Het Noorderpark is een 5900 hectare groot herinrichtingsgebied ten behoeve van recreatie en natuurontwikkeling Binnen het Noorderpark bevinden zich onder andere de deelgebieden Gansenhoef, Gagelbos en Park Ruigenhoek. In het speelbos in het Gagelbos is er een middag vol leukte activiteiten voor kinderen én volwassenen.

Activiteiten
Met een echte spannende ïjsberen-speurtocht door het bos lopen, luisteren naar verhalen van Saskia Kipp, spelen in het speelbos, pijl en boog maken met XL Adventure, broodjes bakken, natuurbeleving met IVN Scharrelkids. 'Vraag het aan de boswachter' of geschminkt worden als een dier. Voor de échte durfal: Slootje springen mét een echte polsstok met polderwachter Marcel Blekendaal. Of lekker sporten met atletiekclub Phoenix. Even genieten van het bos en wat muziek met wat drinken bij de Rollende Resto van Overvecht óf een ijsje eten.

Locatie
Kijk voor het programma op www.staatsbosbeheer.nl /Overdebrugfestival en op www.ijsclubsiberia.nl. Vetrekpunt Gagelsteede Gangesdreef 7. De bewegwijzering is vanaf Gagelsteede voor de wandelaar en fietser (1,4 kilometer). Ook vertrekt er een paard en wagen, die heen en weer gaat. Parkeren kan alleen in de wijk Overvecht en niet bij het bos [HvdB].