Logo vierklank.nl
De stoomgroep doet zijn naam eer aan. [foto 2014 Henk van de Bunt]
De stoomgroep doet zijn naam eer aan. [foto 2014 Henk van de Bunt]
Algemeen

Open dag Stoomgroep Rading Spoor

oor Henk van de Bunt

Zaterdag 29 augustus laten de leden van Stoomgroep Rading Spoor zien wat hun grote hobby is: het maken en rijdend houden van door stoom aangedreven stationaire installaties, treinen, boten en stoomtrekkers op schaal. Van 10.00 tot 17.00 uur is jong en oud van harte welkom om de voertuigen te bewonderen en een ritje te maken op een treintje op een door de Stoomgroep aangelegd spoor. De toegang is gratis en kinderen kunnen meerijden met de treinen.

Elke eerste vrijdag van de maand komen de leden van de Stoomgroep bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en op de hoogte te blijven van de vorderingen van in aanbouw zijnde stoomwerktuigen en de daaraan gekoppelde machines. Daarnaast komen veel leden ook naar de werkdag die elke woensdag wordt gehouden op het eigen complex in de bossen in Hollandsche Rading.

Buitenland
Behalve de circa 60 eigen leden komen er ook modelbouwers uit binnen en buitenland op de open dag. Er zullen stoomtreinen, stoomtrekkers, stoomwalsen, stationaire machines en in aanbouw zijnde modellen aanwezig zijn. De leden houden zich bezig met het op schaal vervaardigen van werkende stoommachines. In 1977 werd de eerste Open Dag gehouden. Er is een spoor 1 tafel, een spoorbaan van 330 meter met twee verschillende spoorbreedtes. En een grondbaan van 350 meter met een 7.25 inch spoorbreedte..

Open dag
De open dag is op zaterdag 29 augustus van 10.00 tot 16.00 uur. Heel veel parkeerplekken zijn niet aanwezig dus is het handig om, indien mogelijk, met de fiets te komen. Het adres van het complex is Karnemelksweg 8 in Hollandsche Rading. Via borden wordt de route aangegeven. Er kan een ritje gemaakt worden of gesprongen op een springkussen maar ook is er iets te eten, te drinken en te snoepen te koop.

Meer berichten