Logo vierklank.nl
De nieuwe brug door het moerasbos op landgoed Oostbroek tussen Bunnik en De Bilt wacht op een naam. (Foto Utrechts Landschap)
De nieuwe brug door het moerasbos op landgoed Oostbroek tussen Bunnik en De Bilt wacht op een naam. (Foto Utrechts Landschap)
Natuur & Milieu

Naam voor nieuwe brug

Utrechts Landschap heeft een namenwedstrijd uitgeschreven voor de nieuwe bijzondere brug op Landgoed Oostbroek aan de Bunnikseweg. De oude houten 'Knuppelbrug' door het drassige moerasbos van het landgoed heeft plaatsgemaakt voor een brug van cortenstaal.

Beleidsmedewerker Paul Vesters heeft de leiding over het totale restauratieproject op Landgoed Oostbroek aan de Bunnikseweg 39 tussen Bunnik en De Bilt. De brug is daar een onderdeel van. 'De cortenstalen brug is een bijzonder fraaie toevoeging met mooie vloeiende bochten', vindt hij. 'Het is nu nog een beetje kaal rondom de brug maar de natuur is meedogenloos en daarom zal de brug al snel opgenomen worden in het groen. Al lopend over de brug voelt u zich helemaal opgenomen in de natuur. Deze originele brug is ook toegankelijk voor mensen die minder goed ter been zijn, voor rollator-gebruikers en voor rolstoelers.'

Namenwedstrijd
De nieuwe brug heeft nog geen naam. Daarvoor roept Utrechts Landschap creatieve hulp in. Verzin een mooie naam voor deze bijzondere brug. Het moet een naam zijn die zowel de brug als het Landgoed eer aan doet. Men kan via een formulier op hun site de bedachte naam doorgeven, deelnemen kan tot uiterlijk 5 september tot 18.00 uur. De winnaar krijgt het boek 'Van wildernis tot oase' een landschapsgeschiedenisboek over Landgoed Oostbroek ter waarde van 34,95 euro en de eer dat hij of zij de bedenker is van de naam van de nieuwe brug. De winnaar zal eind september via www.utrechtslandschap.nl bekend worden gemaakt.

Dag van Oostbroek
Op zaterdag 5 september is de jaarlijkse Dag van Oostbroek. Het Landgoed staat dan bol van de activiteiten: kraampjes met heerlijkheden, fruit, sieraden, kunstwerken van wol en hout en nog veel meer. Kinderen kunnen deelnemen aan leuke activiteiten en er is om 12.30 uur een excursie over het landgoed. Zo hoort u nog meer over de teruggebrachte historische elementen na het restauratieproject. Er is bij 't Winkeltje een gezellig terras voor een kopje koffie of thee, fruitsappen, zoete en hartige lekkernijen. De Kruidentuin is zeker een bezoekje waard. Uiteraard kunnen bezoekers op deze dag nog deelnemen aan de namenwedstrijd bij de promotiewagen van Utrechts Landschap. Adres landgoed: Bunnikseweg 39 tussen Bunnik en De Bilt. 

Meer berichten