In 2014 was het thema ‘Zeesterren’. [foto Henk van de Bunt]
In 2014 was het thema ‘Zeesterren’. [foto Henk van de Bunt]

Bouw in Westbroek eindelijk van start

Algemeen Algemeen

Er zijn diverse woningbouwinitiatieven in Westbroek. Deze vorderen echter niet zo snel als de bouwplaats op het evenemententerrein bij de molen in Westbroek. Dit jaar is het thema van de jaarlijkse Vakantie Bijbel Week namelijk De Bouwplaats.

De VBW is een jaarlijks terugkerend feest met zo'n 150 bezoekers (zowel kinderen als jongeren) en bijna 100 vrijwilligers. 'De helft van de kinderen heeft zich al aangemeld om niets van het feest te hoeven te missen' vertelt Jeannet Hennipman, een van de organisatoren. 'Dus wil je ook komen? Meld je dan snel aan. Dan hoef je minder lang in de rij te staan bij de inschrijving.'

Kinderprogramma
In en rond de tenten is er overdag een kinderprogramma rondom het thema 'de bouwplaats'. De beroepen architect, elektricien en schilder staan centraal op de dinsdag, woensdag en donderdag. Ook de liedjes en spellen hebben allemaal met de bouw te maken. 'Uiteraard gaan we zelf ook hard aan het klussen en bouwt elk kind drie dagen lang aan een prachtige knutsel!'

Jongerenprogramma
's Avonds zijn de jongeren vanaf 12 jaar aan de beurt om een feestje te 'bouwen'. Op dinsdag 18 en woensdag 19 augustus is de tent vanaf 19.30 uur open. De spannende en uitdagende spellen die op het programma staan zullen deels in de tent maar ook daarbuiten plaatsvinden.

3 P's op donderdag
Op donderdag staan er 3 P's op het programma: pannenkoeken, (een) poppenspeler en 's avonds veel publiek bij de afsluitingsavond. Alle ouders, grootouders, verdere familie en bekenden kunnen dan in de tent beleven wat de kinderen gezien, gehoord en gemaakt hebben. De tent is dan open om 19.00 uur en de avond begint om 19.30 uur.

Aanmelden
Vooraf inschrijven is gewenst en kan per mail: vbwwestbroek@gmail.com. Op dinsdag en woensdag neem je je eigen lunchpakket mee, op donderdag wordt daarvoor gezorgd.
Voor meer informatie, foto's en de laatste updates: www.vbwwestbroek.weebly.com of www.facebook.com/vbw.westbroek