Vriendschap en gedichten

Algemeen Kunst & Cultuur

Voor de liefhebbers van Ida Gerhardt is onlangs het boekje 'Een Sterrenstelsel van Schepen' verschenen. Gaf de uitgebreide biografie van Mieke Koenen al een prachtig portret van de grote dichteres, de briefwisseling (1974 – 1988) tussen Ida Gerhardt en Angrid Tilanus bevat nieuwe brieven en twee zeer precies genoteerde verslagen van de bezoeken, die Ida Gerhardt aan Angrid Tilanus bracht.

Dat deze bezoeken en brieven een zeer persoonlijk beeld schetsen van Gerhardts leven met literatuur zal niet verbazen. Ook de interpretatie die Ida Gerhardt geeft aan 'Cheops' het monumentale gedicht van haar oud-docent Leopold, is uniek.

Angrid Tilanus (1938) studeerde tuin en landschapsarchitectuur, werkte o.a. bij tuinarchitect Mien Ruijs, en tot aan haar pensioen bij de Grontmij in De Bilt. Net als in de tijd van de correspondentie met Ida Gerhardt staat haar leven in het teken van vriendschap en gedichten.

Een 'Sterrenstelsel van Schepen' is heel fraai uitgegeven en voorzien van een kort voorwoord van de Bilthovense schrijver Marijn Backer. Het is o.a. verkrijgbaar bij de Bilthovense Boekhandel en Bouwman Boeken.