Logo vierklank.nl
Ebbe laat de zon schijnen in de Westbroekse kassen. (foto Ido Huitenga)
Ebbe laat de zon schijnen in de Westbroekse kassen. (foto Ido Huitenga)
Ouderen

Zonnebloem zorgt voor grandioze hi-tea

De afdeling Maartensdijk van de Zonnebloem bood haar gasten woensdag 29 juli een grandioze Hi-tea aan. Bij de inschrijving was al duidelijk dat de belangstelling overweldigend zou zijn.

Meer dan 70 gasten meldden zich en met eigen vervoer zorgden een aantal vrijwilligers dat de gasten naar Westbroek werden vervoerd. Normaal wordt deze hi-tea gehouden in de prachtige tuin van de familie Kalisvaart, maar de weergoden waren dit keer niet erg goed geluimd en werd er uitgeweken naar de kassen van de familie Verheul. Bertus Verheul en een flink aantal vrijwilligers hadden een deel van de kas omgetoverd tot een soort minicamping en een aantal dames was al dagen bezig geweest om heerlijke hapjes te maken.

Muziek
Ebbe Rost van Tonningen verzorgde, zoals vaker, de muziek en mede door de prachtige locatie zat de stemming er meteen goed in. Er werd heerlijk gegeten en gedronken en vooral ook uit volle borst met Ebbe meegezongen. Bij het lied 'als ik boven op de dom sta'- bijna het lijflied van de zonnebloemgasten - werd er zelfs enthousiast een polonaise ingezet.

Aan het einde van de middag kwamen twee vrijwilligers in schort en koksmuts ten tonele en werden er bitterballen gebakken. Ook een heerlijk glas advocaat of een ander drankje ging er in als koek. Het echtpaar Verheul, de vrijwilligers en Ebbe werden aan het einde uitbundig bedankt voor hun inzet. Hi-Tea 2015 was weer een buitengewoon geslaagd evenement.           
(Joop Vesters)

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>