?De verkeerslichten bij de kruising met de Biltse Rading worden aangepast. [foto Henk van de Bunt]
?De verkeerslichten bij de kruising met de Biltse Rading worden aangepast. [foto Henk van de Bunt]

Afsluiting Biltse Rading en afslag A27

Algemeen Algemeen

De Biltse Rading, de verbindingsweg tussen Utrecht Voordorp en De Bilt, is van 27 juli tot 22 augustus afgesloten voor doorgaand verkeer. De gemeente Utrecht gaat in die periode het asfalt vervangen. Als gevolg van deze werkzaamheden is ook de aansluiting met de A27, afslag 30 De Bilt, afgesloten.

Tegelijkertijd met deze werkzaamheden past de gemeente De Bilt de verkeerslichten op de kruising Biltse Rading en Blauwkapelseweg aan. Dit om de veiligheid van overstekende fietsers te vergroten. Het College van Burgemeester en Wethouders besloot op basis van onderzoek en advies tot optimalisatie van de bestaande verkeersregelinstallatie. Het gaat daarbij een herberekening van de tijden die nodig zijn om het de kruisingsvlak vrij te maken alvorens de andere richting groen krijgt, het aanpassen van de duur dat de verkeerslichten op oranje staan, zoveel mogelijk groenlicht voor fietsers en het plaatsen van extra fietsverkeerslichten in de middenberm.

Bereikbaarheid
Tijdens de werkzaamheden is de afslag Veemarkt De Bilt afgesloten; dit wordt op de snelweg met borden aangekondigd. Ook kan het verkeer van en naar Utrecht/De Bilt niet over de Biltse Rading. Het verkeer vanaf de snelweg én het verkeer dat de stad in en uit wil, wordt omgeleid. Verkeer vanuit Utrecht de stad uit, wordt omgeleid via het Robert Kochplein en de Waterlinieweg. Verkeer vanuit De Bilt naar Utrecht wordt omgeleid via de Utrechtseweg N237 en de Berekuil. De kruising Utrechtseweg en Universiteitsweg is dan net klaar, zodat het verkeer daar in voldoende mate kan doorstromen.
De route van buslijn 77 (Nieuwegein-Utrecht CS-Bilthoven) is gedurende deze periode gewijzigd. De haltes op de Sarteweg en de Veemarkt in Utrecht en de Alfred Nobellaan, Hessenweg, Looydijk en het Dr. Letteplein komen te vervallen; vervangende haltes zijn: Oorsprongpark in Utrecht en Groenekanseweg en Bilthovenseweg in De Bilt. Op verzoek stopt de chauffeur bij de halte Kerklaan op de Utrechtseweg in De Bilt.