Logo vierklank.nl
Algemeen

Afsluiting wegen in De Bilt

Komend weekend (17-20 juli) worden ook weer werkzaamheden uitgevoerd door de provincie Utrecht. Onder de Universiteitsweg wordt een fietstunnel aangelegd, voor een veilige fietsroute van Utrecht naar Zeist. Ook wordt gewerkt aan de asfaltering, vanwege de verbreding van de kruising. Dit brengt ernstige verkeershinder met zich mee.

door Walter Eijndhoven

Vanaf vrijdagavond 20.00 uur is de Universiteitsweg afgesloten voor de richting van de Uithof naar De Bilt. Vanaf zaterdagochtend 6.00 uur tot maandagochtend 6.00 uur zijn de Universiteitsweg en de Soestdijkseweg-Zuid geheel afgesloten. Om de verkeershinder zo kort mogelijk te laten duren, wordt non-stop doorgewerkt. Mocht het weer niet meezitten, dan worden de werkzaamheden uitgesteld naar een ander weekend.

Bereikbaarheid
Ook tijdens dit weekend zal het verkeer worden omgeleid. Hulpdiensten kunnen gebruik maken van een aparte, kortere omleidingsroute. Woningen en bedrijven blijven gewoon bereikbaar tijdens het weekend. Voor fietsers blijft de huidige omleiding naar de fietsroute ten noorden van de Utrechtseweg ongewijzigd.

Vervolg werkzaamheden
Tussen 10 en 24 juli vinden nog diverse andere werkzaamheden plaats aan de kruising N237/ N412, die tot verkeershinder kunnen leiden. In het weekend van 22-24 augustus wordt de Universiteitsweg opnieuw afgesloten in verband met asfalteringswerkzaamheden. Ook dan zal het verkeer worden omgeleid. In het najaar van 2015 en voorjaar van 2016 vinden nog afrondende werzaamheden plaats.

Meer berichten