Logo vierklank.nl
De Groenekanse imker Peter Klopstra weet alles van de observatiekast.
De Groenekanse imker Peter Klopstra weet alles van de observatiekast.
Natuur & Milieu

Veel bezoek bij de imker

door Henk van de Bunt

In het weekend van 11 en 12 juli opende een aantal Nederlandse imkers hun bijenstanden voor het publiek tijdens de vierde Landelijke Open Imkerijdag. Op meer dan tweehonderd plaatsen in het land kon het publiek een kijkje nemen in de bijzondere wereld van de bijen-houderij.

Zondag 12 juli bezochten zo'n 80 belangstellende Bijenstand 't Eiland van Eugène en Christien Broecheler aan de Kastanjelaan in Groenekan. De weergoden waren de bijenliefhebbers goed gezind. Het was droog en niet te zonnig, waardoor de bezoekers in alle rust kennis konden nemen van het leven van de bij. Groenekanse imker Peter Klopstra bemande de observatiekast, die bezoekers een uniek inkijkje gaf in het leven binnen in een bijenkast. Imker Eugène Broecheler liet bezoekers onder meer kennis maken met de geschiedenis van de imkerij, de constructie van de moderne bijenkast en demonstreerde deze. Imker Christien Broecheler demonstreerde onder meer het honing slingeren en het 'oogsten' van bijenwas.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>