Wilma van Poelgeest (links) en Mirjam Valkenburg zijn enthousiast over het aantal zomeractiviteiten voor alle inwoners van de gemeente De Bilt.
Wilma van Poelgeest (links) en Mirjam Valkenburg zijn enthousiast over het aantal zomeractiviteiten voor alle inwoners van de gemeente De Bilt.

Zomeractiviteiten Mens voor jong en oud

Algemeen Algemeen

Veel mensen genieten in de maanden juli en augustus van een fijne vakantie. Sommigen mensen gaan echter niet op vakantie en vinden de maanden juli en augustus geen fijne maanden: familie is niet in de buurt en vriendjes en vriendinnetjes zijn op vakantie.

door Marijke Drieenhuizen

Mens De Bilt heeft het initiatief genomen en vele vrijwilligers pakken inmiddels de handschoen op. Het aanbod activiteiten in en rond het Servicecentrum De Bilt is al groot en groeit nog iedere dag. Ook het Servicecentrum Maartensdijk is geopend in deze maanden en een aantal activiteiten loopt daar gewoon door.

Enthousiast
Mirjam Valkenburg en Wilma van Poelgeest werken bij de frontoffice in het servicecentrum De Bilt van Mens De Bilt. Daar komen mensen met vragen over wonen, welzijn en zorg. Vorig jaar werd al de vraag gesteld of er in de zomermaanden ook activiteiten waren. Dat was toen nog miniem. Met die vraag in het achterhoofd zijn ze gaan nadenken over een mogelijke invulling voor de maanden juli en augustus. Omdat het niet meer de bedoeling is dat zij zelf activiteiten gaan organiseren hebben ze dat voorgelegd aan vrijwilligers en docenten. Zij waren enthousiast en dat enthousiasme springt ook over naar anderen. Zelf zijn Mirjam en Wilma een beetje overrompeld: 'Het wordt heel voortvarend opgepakt'.

Zomeractiviteiten
De zomeractiviteiten en workshops vinden plaats bij het Servicecentrum De Bilt in het wijkrestaurant Bij de Tijd (Prof. Dr. P.J.W. Debijeweg 1 in De Bilt) en zijn bedoeld voor alle inwoners. Wilma van Poelgeest: 'Iedereen mag deelnemen en de kosten worden zo laag mogelijk gehouden: in principe niet duurder dan maximaal 5 euro per activiteit. Dat kan omdat we ook geen huur berekenen'. Er worden activiteiten georganiseerd voor kinderen, volwassenen en ouderen. 'Soms loopt dat ook door elkaar en dat is mooi. Ouderen genieten bijvoorbeeld van kinderen, dat zie je'. Er zijn workshops filosofie, Mindfullness, 60+ Fit en bijvoorbeeld Salsa. Gedurende drie weken kan er ook koersbal gespeeld worden. Voor de kinderen zijn en knutsel- en spelletjesochtenden. Alle activiteiten staan op de website(www.mensdebilt.nl/agenda ). Ook liggen er altijd actuele lijsten in alle servicecentra in de gemeente De Bilt.

Idee
Mensen die zelf nog een leuk idee hebben en dat ook uit willen voeren kunnen contact opnemen met Wilma van Poelgeest of Mirjam Valkenburg. Mirjam van Valkenburg: 'We zijn heel blij met alle activiteiten maar er is nog ruimte voor meer. Wij willen mensen graag helpen om de ideeën om te zetten in werkelijkheid. Zij kunnen ons altijd bellen of even langskomen. (telefoonnummer 030 744 05 95 of mailen naar servicecentrumdebilt@mensdebilt.nl)

Zomeractiviteiten Maartensdijk
In Maartensdijk is het nog niet op deze manier aangepakt maar ook daar is het servicecentrum Maartensdijk in de maanden juli en augustus geopend. Elke ochtend en middag zijn er gastvrouwen aanwezig en kunnen mensen elkaar ontmoeten en koffie of thee drinken. Elke eerste en derde dinsdag van de maand kan er gefietst worden. De afstand ligt tussen de 40 en 50 kilometer en het vertrek is om 10.00 uur. Er zijn ook cursussen waarin ontspanningsoefeningen aangeleerd worden en voor de BoodschappenPlusBus is ook een heel programma opgesteld voor de maanden juli en augustus. Daarnaast kan er op maandag, woensdag en vrijdag samen gegeten worden bij Bon Appetit (vooraf aanmelden). Meer informatie bij het Servicecentrum aan het Maertensplein of telefonisch op telefoonnummer 0346-214161.