Logo vierklank.nl
Repetitie met Leon van Liere (tenor) en Anne-Sophie Sevens (sopraan).
Repetitie met Leon van Liere (tenor) en Anne-Sophie Sevens (sopraan).
Muziek

Bilthoven centrum van opera-activiteiten

Maandag 6 juli begon de jaarlijkse zomercursus van twee weken van de Stichting International Belcanto Academy (IBA) in de Noorderkerk in Bilthoven. De IBA begeleidt jonge, afgestudeerde zangers op hun weg naar de (inter-)nationale operapodia.

Onder leiding van een ervaren docententeam wordt tijdens deze cursus intensief gewerkt aan de uitbreiding van vocale en scenische vaardigheden. Bovendien is er een auditiecoach voor advies m.b.t. het juiste voorzingrepertoire. Sinds 2014 werkt de IBA samen met Opera Noord-Holland; een klein, maar volledig professioneel operagezelschap. De samenwerking biedt de IBA -studenten de gelegenheid na afloop van de cursus door te stromen naar een operaproductie.

Concert
Al deze gezamenlijke activiteiten worden afgesloten met een concert op zaterdag 18 juli 2015 om 19.30 uur in de Noorderkerk, Laurillardlaan 6 te Bilthoven. Voor de pauze zijn er semi-geënsceneerde fragmenten uit die Zauberflöte en Le Nozze Di Figaro van W.A. Mozart en na de pauze de eenakter Gianni Schicchi van G. Puccini. Kaarten kunnen worden gereserveerd per email admin@operanoordhollandnoord.nl en zijn voor zover voorradig verkrijgbaar aan de zaal.

Meer berichten