Afbeelding
Wim' s levensmotto: 'Mensen, kijk alsjeblieft goed om je heen, want het is hier zo mooi. Het gaat mijn brein te boven'. [foto Henk van de Bunt]

De schoonheid van de insectenwereld

Algemeen Natuur & Milieu

Vorig jaar publiceerde De Vierklank voor het eerst opmerkelijk gedetailleerde foto's van insecten, die Wim Westland voor zijn plezier in onze omgeving maakt. Veel van zijn foto's zijn ook in exposities te bewonderen.

door Henk van de Bunt

Wim maakt ons met zijn foto's op vele prachtige zaken in de zeer kleine natuur attent waar je meestal gewoon aan voorbij loopt, omdat je het niet ziet of kunt zien. Ook deze zomerperiode willen wij de Vierklanklezer op zijn foto's trakteren.

Schoonheid
Vanaf 1965 houdt Wim zich uit liefhebberij bezig met fotograferen. Geboeid door de met het blote oog nauwelijks waarneembare kleine insecten in de vrije natuur is hij zich gaan toeleggen op het fotograferen van libellen, vlinders, kevers, maar ook de gewone huisvlieg. Vooral door het met veel geduld fotograferen van de kleinste lichaamsonderdelen van een insect, zoals de meestal zes pootjes, vleugels, twee voelsprieten of het facetoog van de huisvlieg, maakt Wim ons attent op de schoonheid van de natuur in onze directe omgeving.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding