Open dag in de kruidentuin.
Open dag in de kruidentuin.

Een dag voor al uw zintuigen

Algemeen Natuur & Milieu

De zomerse hitte heeft ervoor gezorgd dat Agnes biologische kruiden- en pluktuin in de historische moestuin van Eyckenstein een lust voor het oog is. Zaterdag 18 juli van 10.00 tot 16.00 uur is er een open dag speciaal over kleur, geur en smaak van kruiden.

Er zijn de gehele dag veel activiteiten, zoals een demonstratie verven met kruiden door verfkruiden-expert Ria de Wolf, spinnen op een spinnenwiel, een proeverij met kruidenhapjes, heerlijke voetmassage door Lia de Groot. Imkerij De Gagel is er met hun bijendemonstratiekast en met honing uit Agnes kruidentuin. Ook kan men met eigen ogen zien hoeveel bijen er al in het nieuwe insectenhotel wonen. Om 11.00 uur is er een workshop kruidenzout maken en om 13.00 uur EHBO-kruiden door Yolanda de Vlugt.
Om 14.00 uur is er een rondleiding door de kruidentuin over geurige smaakvolle kruiden door Agnes. Er is voor elk wat wils, variërend van verse kruiden, kruidenthee, zalfjes, kruidenplanten, bloeiende eenjarigen en kruidenthee, tot honing, vilten hoedjes en gesponnen wol. De pluktuin is op haar mooist en men kan zich helemaal uitleven in het zelf samenstellen van een bos bloemen. En in de theetuin is er bij de koffie en kruidenthee met wat lekkers.

In de tuin zijn de gerestaureerde kassen te bewonderen en zijn er biologische groenten van Luuk Schouten verkrijgbaar. Het adres is Dorpsweg 264 achter in Maartensdijk