Logo vierklank.nl
In 2013 telde de fietstocht 22 deelnemers. Het zonnige weer en de fijne contacten tussen de Biltse en Coesfeldse deelnemers maakten het ook toen tot een zeer geslaagde dag.
In 2013 telde de fietstocht 22 deelnemers. Het zonnige weer en de fijne contacten tussen de Biltse en Coesfeldse deelnemers maakten het ook toen tot een zeer geslaagde dag.
Algemeen

Fietsen in Coesfeld

De stichting Jumelage De Bilt-Coesfeld organiseert ook dit jaar weer uitwisselingen met de jumelagestad Coesfeld in Duitsland. Zaterdag 18 juli is er een fietstocht in Coesfeld.

De stichting zet zich in voor het tot stand brengen van meer contacten tussen burgers van De Bilt en Coesfeld. Dit in het kader van de Europese gedachte. Het bestuur organiseert elk jaar een aantal ontmoetingen voor de inwoners van beide gemeenten en geeft ondersteuning aan initiatieven die door lokale groepen worden georganiseerd. Men komt bij elkaar voor activiteiten als sport, kunst, cultuur en onderwijs. Zo wil de stichting Jumelage De Bilt-Coesfeld een bijdrage leveren aan het bevorderen van meer onderling begrip en waardering bij de inwoners van beide gemeenten voor elkaars cultuur en leefwereld.

Fietsen
Het Jumelagecomité De Bilt-Coesfeld nodigt belangstellenden van harte uit voor een fietstocht in Coesfeld op zaterdag 18 juli. Tijdens de fietstocht bezoekt men het IJsfabriekje 'Gelatomio' met ijsproeverij en is er een rondleiding in het Openluchttheater van Coesfeld. Ontvangst met klein ontbijt en afsluiting met grillen vindt plaats in de Pulverturm (14de eeuw).

Reizen en aanmelden
Het vertrek is om 8.45 uur vanaf het Biltse gemeentehuis Jagtlust en om 19.00 uur is de terugreis. U kunt met eigen vervoer reizen en ook met een eigen fiets aan de tocht deelnemen. Er zijn ook mogelijkheden in Coesfeld een fiets te huren en/of met iemand mee te rijden. De kosten voor de fietstochten zijn ongeveer 10 euro exclusief de fietshuur. Bij gezamenlijk vervoer deelt men uiteraard de benzinekosten. Aanmelden kan via Meep van Kampen (voorzitter Stichting), bij voorkeur via e-mail: meepvankampen@casema.nl, tel. 030 2201849 of bij secretaris Joke Nederhof, nederhofj@gmail.com.

Meer berichten