Logo vierklank.nl
Bij het servicecentrum in De Bilt worden de kaartjes aan de ballonnen bevestigd en vervolgens opgelaten. [foto: Walter Eijndhoven]
Bij het servicecentrum in De Bilt worden de kaartjes aan de ballonnen bevestigd en vervolgens opgelaten. [foto: Walter Eijndhoven]
Jeugd

Jeugd snuffelt in De Bilt

Woensdagmiddag 24 juni werd er voor de 18e keer een Roefeldag in de gemeente De Bilt georganiseerd. Ook deze keer werd gestart vanuit twee locaties, t.w. servicecentrum Maartensdijk en servicecentrum De Bilt. Wethouder Madeleine Bakker opende de Roefeldag in Maartensdijk, waarna alle deelnemers een ballon de lucht in lieten gaan.

door Rob Klaassen

Roefelen is een Vlaams woord en betekent snuffelen, onderzoeken, nieuwsgierig maken. Jongeren tussen de 8 en 12 jaar kunnen op Roefeldag onder begeleiding gratis bij een bedrijf of instelling een middag 'snuffelen' aan het werk dat daar wordt gedaan. Zo is men in staat een kijkje te nemen in een bedrijf en soms er zelf ook iets te doen. Daarnaast kunnen de jongeren zich een beeld vormen over wat er in een bedrijf of instelling omgaat en zelf iets ervaren van hoe het is om in zo'n bedrijf te werken.

Maartensdijk
In Maartensdijk waren er 29 groepjes, bestaande uit drie personen en een begeleider, actief. Zij waren afkomstig uit Maartensdijk en Westbroek. In Maartensdijk konden zij de Brandweer Maartensdijk, Fysio Fitness Visscher, KlusWijs, Apotheek Maertensplein, Stal Arends, restaurant De Mauritshoeve en tuincentrum Groenrijk bezoeken. Mede dank zij het goede weer, waar vooral de deelnemers bij de brandweer van profiteerden, was de Roefeldag ook dit jaar weer een groot succes. 

Meer berichten