Jumelagetentoonstelling

Algemeen

De gemeente De Bilt onderhoudt banden met een tweetal gemeenten in het buitenland; ook wel Jumelage genoemd. Voor iedere band is een stichting opgericht die de taak heeft de onderlinge contacten tussen de bewoners te bevorderen en te onderhouden. Er wordt ieder jaar een aantal vaste activiteiten georganiseerd.

Van 3 juli tot en met 18 augustus organiseert de stichting Jumelage De Bilt – Coesfeld een Jumelagetentoonstelling 'Verbinding / Verbundenheit' in het Gemeentehuis van De Bilt. Op vrijdag 3 juli om 16.30 uur wordt deze expositie geopend door wethouder Hans Mieras. Muzikale omlijsting is er van het saxofoonkwartet XASAXA van de muziekschool. De exposanten zijn Truus van den Heuvel (De Bilt), Burkhard Hoppe en Christian Tiepold (Coesfeld).

Over de exposanten
Truus van den Heuvel maakt verstild ruimtelijk werk opgebouwd uit vormen die in de natuur en in de wiskunde voorkomen. Wanneer je langs haar installaties loopt, zie je het werk steeds veranderen omdat je perspectief steeds wisselt en de hangende vormen zachtjes bewegen op de luchtverplaatsing zie www.truusvandenheuvel.nl.

Het lievelingsthema van Burkhard Hoppe is het portretteren van interessante mensen. De persoonlijkheid en de individuele uitdrukking uit het steen te bevrijden ligt hem na aan het hart (zie www.portrait-hoppe.de).

In de schilderijen van Christian Tiepold verwerkt hij zijn directe omgeving, zijn vrienden en familie; daarbij ontstaan overwegend grootse landschappen en portretten in olie en acryl (zie www.tiepold.de)