De deuren van de Rijwielservice Maartensdijk zijn definitief gesloten.
De deuren van de Rijwielservice Maartensdijk zijn definitief gesloten.

Rijwielservice Maartensdijk leeggehaald

Algemeen

Vorige week zaterdag vroeg in de ochtend is de gehele fietsenzaak aan het Maertensplein in Maartensdijk  leeggehaald. Op de deur was een briefje geplakt dat de zaak wegens omstandigheden gesloten was. Een faillissement leek de oorzaak, duidelijkheid ontbrak echter.

door Marijke Drieenhuizen

Navraag bij de eigenaar Cicle Stores Holland leverde geen reactie op. Meerdere mails zijn verstuurd en deze werden niet beantwoord. De telefoon gaf alleen via een bandje door dat er niemand beschikbaar was.  Mensen die hun fiets, e-bike, scooter etc. in reparatie hadden gegeven of een aanbetaling op een nieuwe fiets hadden gedaan maakten zich zorgen.

Curator bekend
In de media verschijnen in de loop van de week wel berichten. Zaterdagmiddag hangt er een brief op het raam. Verwacht wordt dat Cycle Stores Holland dinsdag 23 juni failliet is verklaard. Het vrijgeven van de fietsen, e-bikes, scooters etc. en de aanbetaling aan de rechtmatige eigenaars zou een strafbaar feit zijn, omdat het faillissement nog niet was uitgesproken.  Als het goed is kunnen gedupeerden vanaf dinsdag pogingen doen om hun eigendom of aanbetaling terug te krijgen. De aangewezen curator zal de zaken verder afhandelen zo ook het vrijgeven van de fietsen, e-bikes, scooters etc. en de aanbetalingen. Er zijn lijsten vanuit het kassasysteem waarin klant en fiets gekoppeld zijn. Bij afgifte van het eigendom is ook een bon afgegeven, deze dient men te overleggen aan de curator. Mensen kunnen vanaf dinsdag zoeken op de website http.//www.faillissementsdossier.nl op KvK-nummer 32158737 om de naam van de curator te achterhalen waarna verdere actie mogelijk zou moeten zijn. Ook de curator zal actie gaan ondernemen maar wellicht duurt dat langer dan wanneer men zelf contact zoekt.