Logo vierklank.nl
Madelon, Carolien en Annelou oefenen in het water van zwembad De Kikker in Groenekan. [foto Reyn Schuurman]
Madelon, Carolien en Annelou oefenen in het water van zwembad De Kikker in Groenekan. [foto Reyn Schuurman]

Biltse dames zwemmen voor ALS

De Amsterdam City Swim is een steeds populairder wordend evenement. Op 6 september wordt er twee kilometer gezwommen door de Amsterdamse grachten met als doel geld ophalen voor Stichting ALS. Madelon Postmus, Carolien Kram en Annelou Hessels, afkomstig uit De Bilt, zwemmen ook mee.

door Wessel van Leeuwen

'ALS is een ernstige ziekte, de ziekte heeft verschillende vormen, die erg agressief kunnen zijn', vertelt Madelon. Zij en Carolien deden vorig jaar ook mee, Annelou sluit dit jaar voor het eerst aan. 'Het is fijn om iets goed te doen voor de medemens', vertelt Madelon verder. 'Mensen worden in de bloei van hun leven getroffen door deze ziekte. De ernst van de ziekte wordt vergeleken met aids'. 'Maar een relatief kleine groep mensen heeft deze ziekte. Daarom gaat er ook niet zoveel geld naar toe. Dat neemt niet weg dat de ziekte verschrikkelijk is. Je kunt op een gegeven moment niet meer lopen, niet meer praten…', vertelt Carolien.

Geld
De dames willen zoveel mogelijk geld ophalen voor dit goede doel. Voor een deelname aan de Amsterdam City Swim is minimaal een sponsorbedrag van 400 euro per persoon nodig. 'We willen geld ophalen, omdat we de ernst van deze ziekte kennen. Wij kennen zelf ook mensen met ALS. Om dan zo je steentje te kunnen bijdragen geeft goede energie', aldus Annelou. De dames trainen op dit moment wekelijks in Zwembad De Kikker in Groenekan. Een zwembad wat een realistisch beeld geeft van de City Swim, want ook in De Kikker wordt in natuurwater gezwommen. 'Twee kilometer is best een eind zwemmen, dat zijn 80 banen in een normaal zwembad. Natuurwater is natuurlijk ook donkerder en kouder. Trainen is daarom wel echt nodig', besluit Madelon.

De dames willen vanaf dit moment zoveel mogelijk geld ophalen voor ALS. De dames steunen kan via: http://www.amsterdamcityswim.nl/deelnemer/madelonpostmus/ of /carolienkram of /annelouhessels.

Meer berichten