Ook op de Maartensdijkse Molenweg liet men zich de oliebollen goed smaken.
Ook op de Maartensdijkse Molenweg liet men zich de oliebollen goed smaken.

Oliebollen van jarige bakker

Algemeen

Bakker Bert Bos werd vorige week 50 jaar en is om die reden op de speciaal versierde bakfiets door Maartensdijk gegaan met Oliebollen. Zijn vrienden hadden dit als grap georganiseerd voor de jarige Bert, die de oliebollen voor slecht 50 cent per stuk al zingend op de bakfiets aan de man moest brengen. Met een volle kar van de overbekende oliebollen vertrok hij bij de bakkerij aan de Dorpsweg voor zijn ronde. Een hele stoet vrienden met megafoon erachteraan om het dorp er op te attenderen dat de Bakker jarig was en trakteerde.

De verkoop liep boven verwachting mede door de enthousiaste reacties van de vele Maartensdijkse klanten, die het wel konden waarderen dat hun Bakker zich op zijn Oudejaarsavond liep uit te sloven. Binnen twee uur was de hele voorraad verkocht en kon de kar weer worden geparkeerd bij de Bakkerij. De opbrengst zat keurig in een trommeltje en de sportieve Bakker Bert bood aan om het hele bedrag te schenken aan een goed doel.

Goed doel
Eén van zijn medewerkers zet zich flink in voor De Stichting Hartfalen en aan deze stichting gaat Bert de hele opbrengst van ruim 300 euro overmaken. Na afloop van de rondgang door het dorp werd er nog geklonken op het resultaat en zijn 50ste verjaardag en in de dagen erna is er nog menige knuffel uitgedeeld in zijn winkels.
(Jan Hoppenbrouwer)