Mona (links) en Therese willen graag samen met een vrijwilliger het theehuisje van Buurtboerderij De Schaapskooi runnen.
Mona (links) en Therese willen graag samen met een vrijwilliger het theehuisje van Buurtboerderij De Schaapskooi runnen.

Leuk vrijwilligerswerk in Theehuisje

Algemeen

Buurtboerderij de Schaapskooi heeft er sinds maart 2015 een gezellig theehuisje bij.Men verwacht dat het in de zomermaanden lekker druk gaat worden. In het theehuisje kunnen bezoekers van de Buurtboerderij gebruik maken van de faciliteiten die het nieuwe onderkomen biedt: toilet, keuken en koffie, thee en limonade tegen een vrijwillige bijdrage. Er wordt gezocht naar enthousiaste vrijwilligers voor de middagen.

door Marijke Drieenhuizen

Buurtboerderij De Schaapskooi is onderdeel van Reinaerde en ligt aan de Melkweg nummer 1B in Bilthoven. Vijftien mensen met een verstandelijke beperking werken hier gedurende de week. De een komt twee dagen, de ander van maandag tot en met vrijdag. De deelnemers houden zich bezig met dierenverzorging, het schoonhouden van het terrein (plein, de weides en hokken), corvee- en onderhoudswerkzaamheden in de boerderij en alle hieruit voortkomende werkzaamheden. En sinds maart wordt ook het theehuisje schoongehouden en staat er steeds verse koffie en thee klaar.

Extra hulp
Het zou mooi zijn als er elke middag tussen 13.00 en 16.00 uur een vrijwilliger is. Dan kan een deelnemer aan de dagbesteding samen met de vrijwilliger een gezellig rustpunt in de Buurtboerderij vorm geven. Mona en Therese vertellen graag over hun werk in het theehuisje. 'We maken schoon, vegen en dweilen en zetten koffie en thee. Ook ruimen we het speelgoed netjes op. Het is leuk werk. Soms is het al druk en dan wordt het moeilijker'. Geetje van Dijk is één van de vaste begeleiders van Reinaerde. 'Altijd zijn er twee begeleiders aanwezig bij de Buurtboerderij, de vrijwilligers zijn dus niet alleen. We verwachten dat er in de zomermaanden met mooi weer best wel vijftien ouders met kinderen aanwezig kunnen zijn. Dat vraagt al wat organisatie en vrijwilligers kunnen dan net dat beetje aan extra hulp bieden. Daardoor blijft het voor onze deelnemers goed te behappen. Wij bieden de vrijwilliger een gezellige vrijetijdsbesteding, veel voldoening en heel veel waardering'.

Meer informatie
Petra Overhand is coördinerend begeleider van Reinaerde en werkt al vele jaren bij de buurtboerderij. Mensen die meer informatie willen of zich willen aanmelden als vrijwilliger kunnen met haar contact opnemen. Ze is bereikbaar op telefoonnummer 06 51388530.

!