Koninklijke Biltse Harmonie in Miescisko
Koninklijke Biltse Harmonie in Miescisko

Muzikale uitwisseling Miescisko - De Bilt

Algemeen

Donderdag 21 mei vertrokken muzikanten van het Klein Harmonieorkest van de Koninklijke Biltse Harmonie samen met leden van Samenwerkingscomité Razem in alle vroegte naar Miescisko, onzezustergemeente in Polen. Het was een lange maar zeer gezellige reis in een uitbundig versierde buswaarin KBH en Razem samen uit volle borst het KBH clublied zongen.

De gastgezinnen stonden in Miescisko de bus al op te wachten. Het was geweldig om te zien hoe zij iedereen gastvrij hebben opgenomen in hun huis. Het KHO heeft twee concerten gegeven waarvan één samen met het jeugdorkest uit Miescisko. Op zaterdag begeleidden de Marchingband uit De Bilt samen met de Marchingband en majorettes uit Miescisko de genodigden van het gemeentehuis naar Dom Kultury. Het toegestroomde publiek was zichtbaar enthousiast. In deze feesttocht liepen zowel de burgemeester van De Bilt als die van Miescisko mee.

In het Dom Kultury was een officiële viering ter ere van 25 jaar democratisch bestuur in Polen en 20 jaar jumelage tussen Miescisko en Maartensdijk/De Bilt. Naast de muzikale activiteiten stond ook nog een aantal interessante uitstapjes op het programma, zoals een bezoek aan de stad Bydgoszcz, het museum Exploseum en een bezoek aan de mooie stad Torun. In beide steden verzorgde een gids een stadswandeling. Bijzonder was ook de Europese Eenwordingsbijeenkomst op zondag met een picknick en een toernooi van Europese teams op sportief-recreatief gebied. Al met al een zeer geslaagd reis waarin veel internationale contacten zijn gelegd.