Gezellige drukte bij heropening Maertensplein
Gezellige drukte bij heropening Maertensplein

Maertensplein feestelijk heropend

Algemeen

door Walter Eijndhoven
Zaterdag 30 mei is het Maertensplein in Maartensdijk, na een grondige opknapbeurt, feestelijk heropend door dorpswethouder Madeleine Bakker-Smit en Jolanda van Hulst, wethouder beheer Openbare Ruimte. Zij werden bijgestaan door gastheer en tv-presentator Leo Fijen.

Na een flinke opknapbeurt is het Maertensplein weer vrij toegankelijk voor het winkelende publiek en omwonenden. Vooral het rioolstelsel speelde het plein parten. Al na een flinke regenbui stond het plein snel blank. Dankzij een gescheiden rioolstelsel kan het regenwater direct naar de watergang langs de Dorpsweg worden afgevoerd en behoren natte voeten voorgoed tot het verleden. Het vervuilde water stroomt naar het riool. Niet alleen de wateroverlast is aangepakt, ook het parkeerterrein is opnieuw aangericht, staat er een oplaadpaal voor elektrische auto's en zijn er nieuwe afvalcontainers geplaatst. Op het hele plein staan grote bakken met planten. Kortom, het plein kan er weer voor lange tijd tegen. Niet alleen de winkeliers op het Maertensplein zijn tevreden, ook het publiek is trots dat het plein er zo mooi bij ligt.

Reuring
Hans Braun, inwoner Maartensdijk: 'Na zoveel ellende met de waterafvoer ben ik blij dat het plein zo mooi is opgeknapt. Die plantenbakken geven het plein veel ruimte en ook de zwarte stenen stralen warmte uit. Het Maertensplein is nu echt het hart van het dorp geworden'. Ook Kees Diepenveen, coördinator van het beachvolleybal is erg positief over de metamorfose van het plein. Diepenveen: 'Volgens mij komt er nu meer reuring in het dorp en trekt het Maertensplein ook publiek van buiten Maartensdijk aan. Daar zal de middenstand heel blij mee zijn'. De winkeliers hebben vandaag dan ook flink uitgepakt met allerlei kinderactiviteiten, productdemonstraties, laaggeprijsde artikelen en demonstraties van onder andere 2Move en het beachvolleybalteam Salvo'67. Diepenveen: 'Het publiek vindt de demonstraties van ons beachvolleybalteam erg leuk. Wie weet kunnen wij, met hulp van de middenstand, volgend jaar wel weer beachvolleybalwedstrijden organiseren op het plein'. Ook Ed Floor, Maartensdijker, is erg te spreken over de grote veranderingen op en rond het plein. Floor:' Vooral die bruine plantenbakken zien er gelikt uit en ik vind het prettig geen natte voeten meer te krijgen als ik hier mijn boodschappen doe. Ik denk niet dat ik de enige ben die er zo over denkt'.

Madeleine Bakker-Smit (links) en Leo Fijen (rechts) hebben een luisterend oor voor Jolanda van Hulst.