Eekhoorn, Kokosnoot, Boom
Eekhoorn, Kokosnoot, Boom

Vrijwilligerswerkgroep Steenbreek biedt tuinadvies

Landbouw / Visserij

Vooral in stedelijk gebied heeft klimaatverandering consequenties. Dit geldt zeker ook voor De Bilt. Te veel bestrating in tuinen zorgt voor problemen tijdens hoosbuien én bij aanhoudende droogte. Versteende tuinen bieden geen ruimte voor nuttige dieren.

Operatie Steenbreek wil iedereen in Nederland enthousiasmeren om de tuin te vergroenen en zo bij te dragen aan een klimaatbestendige, gezonde en groene leefomgeving. De vrijwilligers van de werkgroep Operatie Steenbreek De Bilt ondersteunen inwoners bij het vergroenen. De komende maanden wil de werkgroep aan de slag om tuinbezitters te adviseren om de verharding in de tuin te verminderen. De hoeveelheid maakt niet uit, elke m2 telt.

Advies

Als u een stenige tuin heeft die wel wat meer groen kan gebruiken en behoefte heeft aan advies over de mogelijkheden meldt u zich dan bij de werkgroep Steenbreek De Bilt. Dan kunt u samen met de vrijwilligers aan de slag zodat u een goed vergroeningsplan kunt maken voor uw tuin.

Praktische info

Na aanmelding worden alle deelnemers ingedeeld in kleine groepen van mensen die bij elkaar in de buurt wonen. Er wordt vervolgens een 1e moment gekozen waarbij ieder elkaars tuin bezoekt en van de werkgroep adviezen krijgt over de mogelijkheden. Daarna kunt u aan de slag met het maken van een plan om een (stukje van) uw tuin te ontstenen. Voor de uitvoering is er ook nog een subsidie beschikbaar. Aanmelden kan via de activiteiten op www.bilt.groei.nl onder steenbreek De Bilt.

Werkgroep Operatie Steenbreek De Bilt is een samenwerking van vrijwilligers van Groei& Bloei afdeling De Bilt en IVN-afdeling De Bilt e.o. én de gemeente De Bilt. Zij hebben de handen ineengeslagen om Operatie Steenbreek onder de aandacht te brengen en bewoners daarbij te ondersteunen bij vergroenen.          (Joke Schreuder-Borkent)

Merel, Appel, Boom
!