Afbeelding
Foto: Kamerorkest Trajectum, Utrecht

Hemels Voorjaarsconcert

zondag 21 april 2024 15:00 tot 17:00

Het Utrechts Kamerorkest Trajectum geeft op 21 april om 15.00 een bijzonder voorjaarsconcert in De Woudkapel, Beethovenlaan 21, Bilthoven. 

Onder  de titel “Hemel en Aarde” zal het orkest een afwisselend programma spelen met onder andere Cosmic Cliffs  van de jonge Nederlandse componist Bram Kortekaas.Voor dit stuk liet de componist zich inspireren door de kraamkamer van nieuwe sterren en het landschap van lichtgolven daaromheen. 

Naast dit ‘hemelse’ stuk staat het ‘aardse’ Concierto de Aranjuez voor gitaar en orkest van Joaqín Rodrigo op de lessenaar. Een contrastrijke compositie uit 1939 waarin zowel vrolijke lichtheid als donkere droefenis wordt verbeeld. Solist is gitarist Lórant Illyés. 

Op het programma staat tenslotte Symfonie nummer 8, Die Unvollendete van Franz Schubert. De reden waarom Schubert het stuk nooit voltooide blijft onderwerp van speculatie. Duidelijk is wel dat het zware, sombere eerste deel samen met het lichte tweede deel samen een evenwichtig geheel vormen. In die zin is het stuk wel degelijk ‘af’. 

Het concert staat onder leiding van dirigent Drummado Wijnhamer. Hij neemt met dit concert afscheid van het orkest om een nieuwe stap in zijn carrière te zetten.

Concert Kamerorkest Trajectum op 21 april, 15.00 u. in De Woudkapel, Beethovenlaan 21, Bilthoven.

Kaartjes: aan de zaal (alleen pinnen) of via www.kamerkorkesttrajectum.nl (16,-)

Kinderen onder 12 jaar gratis, tussen 12-18 jaar (8,-)