Muze Saskia B, olieverf, Bert Verhees
Muze Saskia B, olieverf, Bert Verhees Foto: Bert Verhees

Aquarellen in streekmuseum Vredegoed

maandag 1 april 2024 10:00 tot vrijdag 31 mei 17:00

Bert Verhees, een 66 jarige kunstschilder, geboren Limburger, maar al bijna 30 jaar woonachtig in Bussum. Daar heeft hij twee zonen op de wereld gezet, die hier zijn opgegroeid. Zijn vrouw werkt in de gezondheidszorg in Amsterdam. Hij is inmiddels een echte Bussumer geworden, maar met een zachte “g”.

Als jonge kunstenaar begon Bert Verhees met conceptuele kunst en een stevige maatschappijkritische toon, zoals dat in de jaren zeventig vaak voorkwam. Niet de schoonheid was van belang maar de boodschap, die samen viel te vatten als een “koude maatschappij in verval”. Het was de tijd van doemdenken en economische crisis in het Limburgse na de mijnsluiting.

Hierna heeft hij gewerkt als portrettist. Tientallen goedgelijkende portretten van zijn hand vonden de weg naar opdrachtgevers in Frankrijk en Nederland. Bert beschouwde zichzelf als een ambachtsman, zijn  portretten schilderde hij met fotografische precisie. Hij neemt nog steeds opdrachten voor portretten aan in olieverf of aquarelverf.

Later werden zijn portretten speelser. Licht en esthetiek gingen een belangrijke rol spelen.

De afgelopen jaren werkt hij het liefst met aquarel, een groot aantal aquarellen zijn te zien bij zijn huidige expositie in Vredegoed.

Aquarelleren is een methode gebaseerd op water-gebaseerde kleur-pigmentverf. Hij gebruikt dit, zoals de meeste aquarellisten, vanwege de veelzijdigheid en transparantie. Aquarelleren vraagt oefening, ervaring en kennis van kleuren en penseeltechnieken.

Vaardigheden die Bert Verhees buitengewoon goed beheerst!

Te zien de hele maand april en mei!

Open woensdag, zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur.

Combineer uw bezoek aan deze expressieve expositie met een bezoekje aan het museum, al dan niet met rondleiding.

Zie ook: https://www.bertverhees.nl/

www.vredegoed.nl

www.facebook.com/PareltjevandeVechtstreek.nl