Museum Vredegoed te Tienhoven
Museum Vredegoed te Tienhoven Foto: A. van Leersum

Vrijheid, Vergeten Verleden

zaterdag 25 maart 2023 10:00 tot zondag 14 mei 17:00

Douwe Tijsma is al een tijdje bezig met een onderzoek over WO II in De Bilt, Maartensdijk en Westbroek Voor de nieuwste tentoonstelling in museum Vredegoed heeft hij zich verdiept in Tienhoven, Bethunepolder en Breukeleveen. De bedoeling van deze expo is dat de vergeten slachtoffers een gezicht, naam en een verhaal krijgen; dat WO II wordt herdacht en zichtbaar gemaakt d.m.v. verhalen en voorwerpen uit deze periode.

Vier inwoners, 2 verzetsstrijders, één onderduiker/verzetsman, één burgemeester, hun verhaal, hun belevenissen, hun lot.

En dan is er nog het verhaal over de Tienhovenaren die in mei 1940 geëvacueerd zijn naar Twisk…

En mogelijk zal de familie Boesen (zij kochten de gereformeerde kerk in Tienhoven die aldus uit de handen van een projectontwikkelaar kon blijven) wat meer helderheid verschaffen over hoe het nu precies zat met de band die Anne Frank lijkt te hebben met Tienhoven.

Naast alle verhalen kunt u op deze informatieve tentoonstelling voorwerpen zien die een relatie hebben met WOII; denkt u hierbij aan: krantjes uit de bezettingstijd; een verduisterd raam; kleding + pop Duitse militair; kleding + pop van de Polar Bears, de bevrijders van Tienhoven; kinderboeken uit WO II…en dit zijn slechts een paar voorbeelden!

De tentoonstelling is te bekijken vanaf 25 maart t/m 14 mei.
(Lammetjesdag 25/3 duurt van 10.00 -14.00 uur).

Openingsdagen: woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur

Heuvellaan 7

3612 BA Tienhoven/Oud-Maarsseveen

www.vredegoed.nl

www.facebook.com/pareltjevandevechtstreek