Wildpluk excursie voor kinderen
Wildpluk excursie voor kinderen Foto: Annelies van Rijn

Wildplukwandeling - op zoek naar eetbare kruiden en planten

vrijdag 6 oktober 2023 14:30 tot 16:30

Tijdens de streekmarkt van 6 oktober organiseert de Biltse Streekmarkt een wildplukwandeling. Deze activiteit is onderdeel van de workshop-reeks over voedsel. De workshop start bij Kinderboerderij De Schaapskooi, Melkweg 1B Bilthoven. Er is een wandeling voor volwassenen en een voor kinderen met hun ouders.

Tijdens deze wandelingen pluk je eetbare kruiden uit de natuur. Joëlle Baijer en Annelies van Rijn begeleiden de wandelingen en kunnen je alles vertellen over eetbare kruiden, struiken en bomen. Onderweg oogst je planten voor een heerlijke kruidenthee die je gezamenlijk maakt ter afsluiting.

Wat is wildplukken?

Bij planten die in het wild groeien is het belangrijk dat je goed weet wat je doet, omdat sommige planten giftig kunnen zijn. Maar als je weet welke planten en kruiden je kunt gebruiken, dan wordt jouw eigen omgeving straks misschien wel je eigen theetuin. Annelies en Joëlle nemen je mee in de wereld van wildplukken en leren je hoe je dit veilig doet met behulp van een aantal vuistregels.

Wil je mee op de wildplukwandeling?

Er is van 14:30-15:30 uur een workshop voor volwassenen. Om 16:00 start een workshop voor ouder en kind van een half uur.

Kijk voor meer informatie en aanmelding op https://www.biltsestreekmarkt.nl/wildplukwandeling