Muziektherapie bij dementie in het Alzheimer Café

dinsdag 13 december 2022 20:00 t/m 21:30

Op 13 december is onze gastspreker Andrea Liebrand, muziektherapeut. Muziek heeft een wonderbaarlijke uitwerking op uw naaste met dementie. Muziek is één van de laatste dingen in het brein dat vertrekt. Het beïnvloedt de stemming zeer positief en het is een manier om contact te maken. Ook voor mensen met dementie in een ver gevorderd stadium. Vaak komen naar aanleiding van de muziek allerlei herinneringen, verhalen en emoties los.

Verder lijkt muziektherapie bij mensen met de ziekte van Alzheimer effectief in het verbeteren van sociale vaardigheden en de emotionele toestand. Het vermindert ook gedragsproblemen. Het is absoluut de moeite waard om aan de slag te gaan met muziek, zowel thuis als in de woonvoorziening van uw naaste.

Graag ontmoeten we u op dinsdagavond 13 december , Planetenplein 2 te Bilthoven. Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar. Het programma begint om 20.00 uur en eindigt om 21.30 uur. U kunt voor de deur parkeren.

Een Alzheimer Café is de benaming van een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met (beginnende) dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden. Er staat iedere keer een ander thema centraal waarvoor een gastspreker wordt uitgenodigd. Er is ruimte voor informeel contact met elkaar. De toegang is altijd gratis, u hoeft zich niet van tevoren aan te melden. De organisatie is in handen van Alzheimer Nederland, afd. Zeist e.o., een casemanager dementie en Silverein. Het Alzheimer Café wordt elke tweede dinsdagavond van de maand georganiseerd, behalve in juli en augustus. 

Coronamaatregelen zijn inmiddels losgelaten. Het Alzheimer Café blijft wel zorgen voor een veilige omgeving en daarnaast geldt uiteraard: blijf thuis bij klachten. 

Wilt u meer informatie voor het Alzheimer Café, dan kunt u een e-mail sturen naar Alida Melkert, a.melkert-oosting@alzheimervrijwilligers.nl of u kunt bellen naar 030-6562977. Ook kunt u een kijkje nemen op de website: www.alzheimer-nederland.nl/regios/zeist-en-omstreken/alzheimer-cafe-debilt.

Wij nodigen u van harte uit.