Logo vierklank.nl
  • Alles

Burgemeester op bezoek

donderdag 12 juli 12:00 uur

door Henk van de Bunt

Burgemeester Sjoerd Potters bezocht dinsdag 3 juli, in het kader van een informeel werkbezoek, Parkflat Houdringe aan de Bosuillaan in Bilthoven. Het bestuur en vertegenwoordigers van andere organen binnen de Vereniging van Eigenaars informeerden hem over de vele mogelijkheden die Houdringe biedt om zelfstandig en ontzorgd te wonen.

Parkflat Houdringe (1975) is gelegen aan de rand van het Landgoed Houdringe en de bossen van het Utrechts Landschap. Direct grenzend aan Houdringe bevindt zich de golfbaan 'De Biltse Duinen' met een negenholes parcours. Het NS station van Bilthoven ligt op loopafstand van Parkflat Houdringe. De bushalte voor de buslijnen naar Utrecht, Zeist, Maartensdijk en Hilversum is op het stationsplein. Tijdens de Power Point Presentatie en onder het genot van een kopje koffie werd Potters bijgepraat over andere - meer bestuurlijke – zaken, zoals bijv. de transitie naar een gasloos tijdperk, waarin de gemeente mogelijk een ondersteunende rol kan spelen.

Meer tijd

Het zijn met name de jonge senioren, die deze woonvorm aantrekkelijk vinden en een appartement kopen. De achterliggende gedachte is in eerste instantie veelal om minder aandacht te hoeven besteden aan onderhoud van huis en tuin en daardoor meer tijd te hebben voor bijv. reizen en/of kleinkinderen.


deel deze activiteit