Logo vierklank.nl
  • Alles
  • (15)
    Evenement

Top2000-dienst Oosterlichtkerk

donderdag 12 december 16:00 uur

Ook dit jaar is er weer een Top 2000 dienst in de Oosterlichtkerk, 1e Brandenburgerweg 34 in Bilthoven. Met musici uit de gemeente en liedjes, die door mensen van binnen en buiten de kerk zijn aangedragen. De muzikale dienst vindt plaats op 15 december; aanvang 16.00 uur.

De rode draad in de bijzondere viering is 'verlangen en verwachten'. Dat thema sluit mooi aan bij de Adventstijd, maar past ook bij de popsongs die ten gehore worden gebracht. Van het nostalgische Het Dorp tot aan de tijd, die onverbiddelijk doortikt (Clocks van Coldplay). Het verlangen naar vrijheid dat klinkt in Over de muur van Klein Orkest. Die muur die dit jaar al weer dertig jaar geleden gevallen is. Maar het verlangen om vrij te zijn is gebleven. De verwachting dat we eens met Alan Parsons Old en Wise mogen zijn. Of dat we ontdekken dat we wel anders willen, maar er nooit toe komen (Hotel California).

Dit is nog maar de helft van de nummers, die gespeeld en gezongen zullen worden. Na afloop is er gelegenheid om na te praten en elkaar te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje.   (Ds. Evert van Leersum)


deel deze activiteit