Kunstroute De Bilt - Bilthoven - Groenekan

zaterdag 25 mei 2019 10:00

De Kunstroute van de Biltse Kunstkring BeeKk staat weer op stapel voor 25 en 26 mei; beide dagen van 12.00 tot 17.00 uur. Voor de 23e keer organiseert BeeKk dit jaarlijks terugkerend evenement waarbij de deelnemende kunstenaars hun atelier open stellen voor het publiek. De toegang is gratis.

De Kunstroute 2019 begint voor de leden op 25 mei om 10.00 uur in Het Lichtruim in De Bilt. De feestelijke opening wordt verricht door Ike Bekking van De Bilthovense Boekhandel. Samen met muziek van De Buren is dit het startsein van de bijbehorende expositie van 42 leden van BeeKk met als onderwerp 'Rembrandt'. Ook is er een theatervoorstelling voor de jeugd door Willemien Bellaart, met een herhaling in de middag. Behalve kunstenaars van Kunstkring BeeKk, zijn er ook 8 gast-kunstenaars in de ateliers, zoals bijvoorbeeld bij Galerie Mi in Bilthoven. De locaties zijn herkenbaar aan de BeeKk-vlag, dan wel aan versieringen als ballonnen e.d. Hier en daar zal ook aan kinderen de mogelijkheid om te tekenen of te verven worden geboden.

Kunstvormen
Dit jaar komen zeer verschillende kunstvormen aan bod: tekeningen, grafiek, schilderijen, textielkunst, beelden, beelden in hout, edelsmeden, fotografie, glaskunst, keramiek, zeefdruk, borduurkunst, aquarel, tassen en accessoires, leerbewerking, glas, collagekunst en gemengde techniek. Totaal zijn er 23 adressen te bezoeken. Deze adressen zijn te vinden op een flyer of op de website www.kunstkringbeekk.nl