Logo vierklank.nl
  • Alles
  • (81)
    Evenement

Oranjeconcours De Bilt 2019

zaterdag 27 april 15:00 uur

De voorbereidingen voor het 38e Oranjeconcours in Bilthoven zijn weer in volle gang. Op zaterdag 27 april zal dit mooie concours plaatsvinden op de terreinen aan de Soestdijkseweg Zuid in Bilthoven met als decor het Gemeentehuis Jagtlust in samenwerking met het Spellenfestival voor de jeugd.

Liefhebbers van Tuigpaarden, Hackney's, Tuigpaarden Fries Ras en Shetland Pony's kunnen hun hart ophalen tijdens deze middag vol paardensport. Het Oranjeconcours, in de aangespannen wedstrijdsport bekend als startwedstrijd van het 'groene' seizoen, laat het beste zien van deze verschillende rassen.

Naast de hierboven genoemde paarden en pony's, zullen dit jaar ook de Trekpaarden van 't Brabants Span op het concours te bewonderen zijn. Deze imposante paarden zullen een mooie show laten zien als afwisseling van de wedstrijdrubrieken. De catering zal deze dag worden verzorgd door het lokale cateringcollectief 'de Local Heroes', zij zijn de hele dag en avond aanwezig met een ruim aanbod aan eten en drinken. Na afloop van het concours is er tot 21.00 uur 's avonds een DJ aanwezig.

Kinderen

Op het concoursterrein is er voor de kinderen de mogelijkheid om een rondje op een pony te rijden. De ponyritjes worden ook dit jaar weer verzorgd door Stal van Brenk uit Groenekan.

Het concours wordt georganiseerd i.s.m. het Spellenfestival van het Oranjecomité De Bilt-Bilthoven. Hier is voor de jeugd meer dan genoeg te beleven. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Het Oranjeconcours gaat altijd door, ook als het regent.  Het programma start om 11.00 uur. Er zijn op het terrein stoelen aanwezig.

Het Oranjeconcours is te vinden op www.oranjeconcours.nl; hier ook een lijst met bedrijven en instellingen, die het concours financieel ondersteunen. Contact: info@oranjeconcours.nl

(Nico Lubbe)


deel deze activiteit