Logo vierklank.nl
  • Alles
  • (22)
    Evenement

Gort in de Kelder

dinsdag 20 november 20:00 uur

Ilja Gort komt een lezing geven op dinsdag 20 november om 20.00 uur in de Kelder bij de Bilthovense Boekhandel. Natuurlijk zal deze oud-Maartensdijker vertellen over zijn nieuwste boek 'Slurpen zonder grenzen'. Maar de avond zal zeker ook over vorige boeken, Frankrijk, zijn werk en wijn gaan.

Ilja Gort wordt op 5 januari 1951 in Amersfoort geboren en verhuist op 6-jarige leeftijd naar Soest. Ilja is een muzikaal ventje. Als drummer speelt hij in verschillende bandjes en stort zich op het schrijven van reclametunes. Ilja heeft succes en in 1990 heeft hij dan ook zijn eigen, hypermoderne opnamestudio in een verbouwde boerderij in Maartensdijk en gaandeweg verkrijgt hij steeds meer studio's (6) in Amsterdam. In zijn studio's zijn zo'n vijftien componisten en sounddesigners continu bezig met het componeren van reclamemuziek voor allerlei wereldmerken.

Wijnboer

In 1994 gaat het roer om bij Ilja en koopt hij in Frankrijk een 13e eeuws wijnkasteel met wijngaarden Château la Tulipe de la Garde. Bijna 25 hectare wijngaarden op één van de beste grondsoorten. Veel van zijn belevenissen op de wijngaard heeft Ilja verwerkt tot boeken en daar staan er nu al zo'n twintigtal van op zijn naam staan. Kaarten voor de lezing, vragen en info.: info@bilthovenseboekhandel.nl of tel. 030 2281014.            (Nelly Hofman)


deel deze activiteit