Logo vierklank.nl
  • Alles
  • (183)
    Evenement

NS moet beter communiceren

woensdag 16 mei 15:00 uur

door Kees Diepeveen

In De Vierklank van 18 april stond een bericht over de voltooiing van de uitbreiding van het P&R terrein bij het station Hollandsche Rading. Het aantal parkeerplaatsen is uitgebreid en daarmee de verkeers- en parkeeroverlast in de omgeving van het treinstation teruggedrongen. Iedereen blij? Nee de bewoners van de Tolakkerweg, van wie de achtertuin uitkijkt op de parkeerplaats zijn niet zo blij.

Ruud Kreutzer en Dick Metsch zijn de woordvoerders van de bewoners van wie de achtertuin uitkijkt op de parkeerplaats. Ruud Kreutzer: 'Voor het project zagen we de parkeerplaatsen, het perron en de A27 niet vanwege een bosstrook die grensde aan het parkeerterrein. Wat schetst onze verbazing toen in het kader van de uitbreiding van het parkeerterrein opeens de bosstrook werd gekapt en onze privacy verdwenen was. Wij wisten niet dat dit zou gaan gebeuren en waren volkomen verrast'.  

Privacy

Ruud vervolgt: 'Op 1 februari hebben bewoners van de Tolakkerweg, gemeente De Bilt en een vertegenwoordiger van de uitvoerder van NS een bijeenkomst belegd over de parkeerplaats. De meeste bewoners waren erg kritisch over de communicatie voor en tijdens de uitbreiding van het parkeerterrein. Die is volgens de bewoners ernstig tekort geschoten met de kap van de bossstrook als extreme. De uitvoerder van NS kon alleen maar inbrengen dat er opdracht voor de kap was gegeven'. Om de privacy te herstellen zou er weer een bosstrook teruggeplaatst moeten worden. Het bleek dat de NS hier 4.000 euro voor had gereserveerd'.

Geduld

'Op de bijeenkomst waren Mehmet Seyman (projectleider civiele werken van gemeente De Bilt) en Lianne Oosterlee, gebiedsmakelaar Hollandsche Rading van de gemeente aanwezig' geeft Dick Metsch aan'. De heer Seyman heef toegezged er alles aan te gaan doen om dat bedrag van NS over te nemen. Dat is hem gelukt en hij heeft het bedrag doorgegeven aan de buurtbewoners, die zo zelf voor het enigszins herstellen van de strook konden zorgen. Kwekerij van Vulpen uit Groenekan heeft hierin heel goed en coulant meegeholpen'. Het was onmogelijk om de bosstrook te herstellen van het beschikbaar gestelde bedrag maar er is toch weer een deel van de begroeiing teruggeplaatst. Ruud Kreutzer: 'We zullen nog wel een paar jaar geduld moeten hebben alvorens de strook weer een beetje is dichtgegroeid en we weer een deel van onze privacy terug hebben'.

Hulde

Ruud Kreutzer en Dick Metsch zijn heel tevreden over de inspanningen die door de gemeente De Bilt gedaan zijn om de bewoners van de Tolakkerweg tegemoet te komen: 'Wij danken daar de gemeente hartelijk voor' aldus beide heren om daar tevens een pluim aan toe te voegen voor kwekerij van Vulpen. 'De heer Van Vulpen is ons heel erg tegemoet gekomen. De bewoners zijn hem daar erg dankbaar voor. 'Maar', zo besluiten de heren het gesprek 'Een dikke onvoldoende gaat naar de NS die verzuimd heeft goed met de bewoners te communiceren'.

 


deel deze activiteit