Kinderen kunnen meerijden met de treinen door het bos.
Kinderen kunnen meerijden met de treinen door het bos.

Open Dag Rading Spoor

Algemeen

Op zaterdag 25 augustus van 10.00 tot 16.00 uur vindt de 43ste editie plaats van de open dag van Stoomgroep Rading Spoor in de bossen van Hollandsche Rading. Het jaarlijkse evenement trekt meer dan 1.000 bezoekers en is internationaal bekend.

Rading Spoor is een vereniging van ongeveer 60 leden, die zich bezighoudt met het op schaal vervaardigen van werkende stoomwerktuigen zoals stationaire machines, stoomtrekkers, stoomboten en stoomlocomotieven. Er wordt in de bossen van Hollandsche Rading met live-steam gereden op diverse sporen en spoorbreedtes. Van het zogenaamde spoor 1 – op een grote tafel – tot en met grote schalen op een spoorbaan van respectievelijk 330 en 350 meter lang.

Route
Er is per jaar een aantal thema-stoom-dagen met als hoogtepunt de Opendag. Dit jaar vindt deze plaats op zaterdag 25 augustus (altijd de laatste zaterdag van augustus) van 10.00 uur tot 16.00 uur. Er komen buiten de eigen leden ook gasten met hun machines uit het hele land en uit het buitenland. De toegang is gratis en kinderen kunnen meerijden met de treinen door het bos. Er is een springkussen aanwezig. De locatie is Karnemelksweg 8 in Hollandsche Rading; vanaf de kruising Tolakker-Utrechtseweg met de Vuursche Dreef (stoplichten) wordt het 'bewegwijzerd'. De organisatie raadt aan om zo veel mogelijk op de fiets te komen. Meer weten over Rading Spoor, ga naar www.radingspoor.nl.       (Ilona de Kok)