V.l.n.r. Jolanda van Hulst, Wendy Sluis en Ike Bekking bij een karrevracht vol met het prentenboek 'Raad eens hoeveel ik van je hou'.
V.l.n.r. Jolanda van Hulst, Wendy Sluis en Ike Bekking bij een karrevracht vol met het prentenboek 'Raad eens hoeveel ik van je hou'.

Boekenplank voor de Voedselbank

Algemeen Algemeen

door Henk van de Bunt

De Bilthovense Boekhandel en Bouwman Boeken (De Bilt) hadden afgelopen weken een wel heel speciale plank: de Voedselbankplank. Een mooi initiatief van onderneemster Ike Bekking, waarmee de kinderen van de Voedselbank prentenboeken cadeau kunnen krijgen.

Carlien Laarman (bestuurslid Communicatie Voedselbank) geeft aan: 'Bezoekers van de boekwinkels konden boeken kopen en deze op de plank zetten'. Jolanda van Hulst (voorzitter Voedselbank De Bilt) was aanwezig om de opbrengst in ontvangst te nemen: 'Fantastisch dat we deze boeken aan de kinderen van onze afnemers kunnen geven; veel dank aan de donateurs en natuurlijk de beide boekwinkels in deze gemeente'.

Missie
Wendy Sluis (Bilthovense Boekhandel) vertelt: Het initiatief 'Geef een (prenten-)boek cadeau' heeft als missie alle - maar dan ook alle - kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien, tussen de allermooiste kinderboeken. Als er thuis mooie boeken zijn, ontdekken kinderen en ouders hoe leuk lezen en voorlezen is; hoe heerlijk het is om je te verliezen in een prachtig verhaal, in een onbekende wereld. Geletterdheid is bovendien een voorwaarde voor succes op school en later in de samenleving. Om die missie te laten slagen wordt ieder jaar in februari een klassiek jeugdboek en in april een prachtig prentenboek ter beschikking gesteld voor maar 2 euro'.

Donatie
Ike Bekking tenslotte: 'Geef een (prenten)boek cadeau is een jaarlijks terugkerende actie, gericht op de lange termijn. Doel is dat elk kind een eigen boekenplankje thuis heeft, waar niet alleen deze klassiekers een plek krijgen, maar ook wellicht het lievelingsboek dat het kind net voor zijn of haar verjaardag gekregen heeft. Een aantal boekhandels in Nederland biedt de mogelijkheid om boeken te doneren. Als je namelijk heel graag wilt geven, maar je niet weet aan wie, helpt de boekhandel je. De boekhandel zorgt ervoor dat alle boeken op dat boekenplankje gedoneerd worden aan een goed doel. Elke Boekhandel is hier vrij in. Wij kozen dit jaar voor de Biltse Voedselbank'.