Vrijwilligers wandelden met de bewoners van d'Amandelboom naar de aspergeboerderij in Noord-Houdringe.
Vrijwilligers wandelden met de bewoners van d'Amandelboom naar de aspergeboerderij in Noord-Houdringe.

Wandelen met d'Amandelboom

Algemeen Activiteiten

door Walter Eijndhoven

Om het haar cliënten naar de zin te maken, organiseert het personeel van d'Amandelboom veel activiteiten voor de bewoners van het Bilthovense woonzorgcentrum. Voor bewoners stonden er twee uitjes op het programma die samen met vrijwilligers gerealiseerd werden.

'Afgelopen woensdag vertrokken wij om 14.30 uur met ongeveer dertig bewoners naar het gebied rond het gemeentehuis', vertelt Tina Bolks, vrijwilligerscoördinator bij d'Amandelboom. Gelukkig was het goed weer en genoot men van de wandeling naar Jagtlust. Bolks: 'Bij het gemeentehuis aangekomen, maakten wij een tussenstop om iets te drinken en wandelden wij weer rustig terug naar het woonzorgcentrum'. De gezellige middag werd afgesloten met een drankje in de zaal.

Asperges
Ook donderdag 14 juni stond een wandeling op het programma, naar de aspergeboerderij op Noord-Houdringe. Bolks: 'Ook deze middag was erg geslaagd. Met weer een groep van dertig bewoners, vrijwilligers en negen gemeenteambtenaren liepen wij richting de boerderij. Onderweg opende de boswachter van Noord-Houdringe het hek, speciaal voor onze groep en liepen wij door naar de aspergeboerderij, om daar te genieten van een ijsje. Via het bos liep onze groep weer terug naar d'Amandelboom, waar wij afsloten met een drankje en een bitterbal'.