Annelies Kastein werkt haar agenda bij.
Annelies Kastein werkt haar agenda bij.

Zet je in voor Eet Mee!

Algemeen Algemeen

door Henk van de Bunt

Een etentje bij iemand thuis is bij Stichting Eet Mee! veel meer dan een etentje. Je maakt een praatje met buurtgenoten die je normaal nooit spreekt, helpt iemand aan sociale contacten of werkt aan je taalniveau. Wat je reden voor deelname ook is, Eet Mee! ziet het als haar uitdaging om de juiste match te maken.

De stichting richt zich op iedereen, die nieuwe mensen wil leren kennen; speciale aandacht besteedt ze aan het matchen van vluchtelingen, studenten en ouderen voor een gezellig etentje bij iemand thuis. Voor senioren zijn er bijvoorbeeld leuke eetadressen, waar ze regelmatig kunnen aanschuiven. Jaarlijks worden er honderden matches gemaakt in de regio Utrecht.

Contacten
Uit de Eet Mee!-etentjes zijn al heel wat vriendschappen voortgekomen. Op deze manier draagt de organisatie bij aan de sociale cohesie in de buurt. Om dit nog beter te doen, wordt de organisatie anders ingericht en heeft het Eet Mee!-vrijwilligersteam dringend versterking nodig. Coördinator Annelies Kastein: 'Er is behoefte aan een drietal medewerkers voor 8-16 uur per week op het kantoor in De Bilt. Allereerst een Communicatie- en marketingmedewerker. Omdat de verschillende formules voor specifieke doelgroepen in elkaar geschoven gaan worden, moet de communicatie- en marketingstrategie opnieuw ingericht worden'.

Match
Annelies vervolgt: 'Ook zoekt de organisatie een nieuwe Matchmaker. Deze maakt matches op maat met behulp van een matchapplicatie en onderhoudt de contacten daarover met de deelnemers. Tot slot komt er een vacature voor een Coördinator voor de gemeente De Bilt. Deze spin in het web zorgt voor het werven van nieuwe deelnemers, met extra aandacht voor vluchtelingen en senioren en onderhoudt de contacten met organisaties door bijvoorbeeld een praatje te houden. Wie Stichting Eet Mee! wil steunen, als vrijwilliger of bijv. met een donatie voor de nieuwe matchapplicatie kan contact opnemen via ww.eetmee.nl of tel. 030 2213498; ook als je nog vragen hebt'.