De Maartensdijkers waren in Kockengen in het rood gekleed; ook dat bracht niet de gewenste ommekeer.
De Maartensdijkers waren in Kockengen in het rood gekleed; ook dat bracht niet de gewenste ommekeer. Foto: Nanne de Vries

Machteloos SVM zakt verder weg

Algemeen Sport

Voor de tegen degradatie vechtende voetballers van SVM stijgt het water nu toch wel steeds meer naar de lippen: in de ijzige kou van Kockengen zakten de Maartensdijkers ook daar door het ijs en werden de geel-blauwen met een 4-0 nederlaag huiswaarts gedirigeerd.  

Beide teams hadden moeite met de harde wind. De eerste helft speelde SVM met de wind in de rug, maar tot uitgespeelde kansen leidde dit niet. SVM kon op geen enkele wijze een vuist maken. Veel balverlies, lange ballen in plaats van over de grond spelen; de Maartensdijkers mochten nog van geluk spreken dat ook Kockengen het vizier nog niet op scherp had staan. Met de dubbelblanke 0-0 zochten beide ploegen de warme kleedkamers op.

Tegen
Met in de 2e helft nu de wind tegen herstartte SVM wel wat beter, maar de gastheren (Kockengen) werden steeds gevaarlijker en na 10 minuten kwam de verdiende voorsprong door een onoplettendheid in de geelblauwe verdediging (1-0). Met Björn Engel in de voorhoede probeerde SVM het wel, maar het speelde meer tegen zichzelf. Kockengen vergrootte de voorsprong naar 2-0, naar 3-0 en bepaalde uiteindelijk de eindstand op 4-0, waardoor de bezoekers steviger bij de 'laatste drie' werden gegroepeerd.

Verzamelen
Voor de nu op de 12de plaats belande Maartensdijkers staan er nog 8 ontmoetingen gepland, waarin toch echt punten verzameld dienen te worden, om het (rechtstreekse) degradatiespook nog te kunnen ontlopen. Echter is dat wel in een wisselend schema van uit- en thuiswedstrijden tegen ploegen, die allen thans hoger op de ranglijst bivakkeren, waaronder bijvoorbeeld de huidige volledige top 3, welke ook helemaal met hun eigen promotieaspiraties de strijd zullen aangaan. Die inhaalrace, welke pas op 26 mei zal worden beëindigd, dient misschien ook nog daarna verlengd te worden door het spelen van nacompetitiewedstrijden. Zaterdag a.s. begint deze met een thuisontmoeting tegen het op de 5e plaats staande HSSC'61 uit Hei- en Boeicop.