Brandweerharmonie laat een daverend concert klinken.
Brandweerharmonie laat een daverend concert klinken.

Brandweerharmonie wordt Brandweerorkest

Algemeen Algemeen

Afgelopen zaterdagavond organiseerde Brandweerharmonie Bilthoven de Landelijke Brandweer Muziekdag: na een dag lang hard repeteren werd 's avonds, samen met muzikale brandweermannen en -vrouwen uit heel Nederland een daverend concert in het H.F. Wittecentrum ten gehore gebracht.

Na de pauze speelde de harmonie de door haar zelf geproduceerde film- en theatershow 'Water en vuur', waarbij in theatrale intermezzi veel ladders, sirenes en emmers water de revue passeerden, deels begeleid door de eigen slagwerkgroep, die er niet voor terugdeinsde om de bekkens in grote kommen met water te dompelen en met bierflesjes een heus glasorgel te imiteren.

Hoogtepunt van de avond was de onthulling van de nieuwe, gemoderniseerde naam van de harmonie: Nederlands Brandweerorkest. De champagne vloeide rijkelijk bij orkest en publiek en de kersverse voorzitter van het orkest, Peter Otten, die al lang lid van de harmonie is (hij speelt bastrombone, maar is ook brandweerman in onze gemeente), bracht samen met het publiek een toast uit op de hernieuwde toekomst van deze hartverwarmende vereniging.        (Peter Schlamilch)