Met het verwijderen van het doek, wordt het startschot gegeven.
Met het verwijderen van het doek, wordt het startschot gegeven.

Bouw nieuwe zwembad Bilthoven van start

Algemeen Algemeen

door Walter Eijndhoven

Vrijdag 9 maart vond de starthandeling plaats van de bouw van het nieuwe zwembad aan de Oude Brandenburgerweg in Bilthoven. Zo'n veertig belangstellenden waren aanwezig tijdens de officiële start. De aannemer Vaessen BV start binnenkort met de uitvoering van de bouw en hoopt begin 2019 het nieuwe zwembad op te leveren.

Het heeft even geduurd, maar eindelijk is de kogel door de kerk. In januari 2017 ging de gemeenteraad akkoord met het voorstel van het College (Burgemeester en Wethouders), om een duurzaam en een zo energiezuinig mogelijk zwembad aan te leggen, dat past binnen het financiële kader van de gemeente. Tevens komt het zwembad tegemoet aan de wensen van de gebruikersgroepen, zoals 'Fifty Fit', de waterpoloërs en 'Kind en Ouder', aldus de verantwoordelijke wethouder Ebbe Rost van Tonningen.

Energiezuinig
Rost van Tonningen is trots dat de gemeente nu eindelijk het startschot kan geven. 'Wij hebben in januari de omgevingsvergunning afgegeven, waardoor de bouw van het nieuwe zwembad, wat de gemeente betreft, van start kan gaan. Het college doet dit ook, omdat op 21 maart het mandaat afloopt en dat een belofte uit het coalitie-akkoord wordt nagekomen', vertelt Rost van Tonningen. Het zwembad krijgt dezelfde afmetingen als het hoofdbad van Brandenburg nu, maar is zeer energiezuinig door toepassing van geavanceerde technologie. Bouwer Vaessen BV dientzich te houden aan het programma van eisen: hieraan is de bouwondernemer gebonden. Vaessen BV is inmiddels geen onbekende meer binnen gemeente De Bilt. Ook de renovatie van De Vierstee in Maartensdijk heeft zij vorig jaar, tot volle tevredenheid, afgeleverd.

Budget
Het nieuwe zwembad krijgt voor de komende veertig jaar een budget van 366.000 euro, per jaar. Dat betekent dat de gemeente vijf euro bijbetaalt per bezoek, per persoon (uitgaande van de huidige gebruikersaantallen). Diverse gebruikersgroepen stellen vraagtekens bij de grootte van het nieuwe zwembad. 'Een troost is dan dat zich verschillende zwembaden in onze omgeving bevinden, waar dat grotere bad wel te vinden is. Wij moeten, wat dat betreft, ook regionaal kunnen denken', stelt Rost van Tonnningen. Het nieuwe zwembad komt op de plaats van de vroegere beachvolleybalvelden, naast het oude zwembad, dat gesloopt gaat worden. Voor meer informatie: www.debilt.nl/zwembad